Термокамери помагат на бизнеса в условията на пандемия

Как да работим в условията на продължаваща пандемия? Повечето собственици на фирми  се опитват да предприемат възможно най-адекватни мерки, за да ограничат разпространението на COVID-19 в колективите. Заради опасността от нарастваща зараза  много компании вече преосмислят достъпа и наблюдението в офиси и сгради, които могат да се превърнат в основни места  за разпространение на вируса. За бизнесите, които не могат да преминат към дистанционен вариант на работа, каквито са фирмите с производство на продукти, материали, доставчиците на услуги и пр., потенциалната заплаха от пламване на епидемия сред работещите все още съществува.  

Превенция на риска

Какво обаче могат да направят работодателите, за да ограничат до минимум възможностите за зараза с COVID-19, така че да не рискуват спиране на работа, както се случи вече със заводи и производства в Стара Загора, Смолян, Девин, Плевен? Неслучайно големите международни компании въведоха практика за измерване на температурата на служителите си още в началото на пандемията през февруари и март. Доскоро това се правеше с обикновени дигитални термометри, но подобна процедура изисква време, особено при по-големи колективи. 

Сега технологиите се развиват стремително в посока създаване на надеждни и бързи методи за скрининг на телесната температура и днес вече са напълно достъпни и приложими в ежедневието. За да осигурите нормален работен процес и да намалите риска от разпространение на зараза сред служителите си, можете да се доверите на IP камерите от последно поколение, които регистрират лицата и измерват телесната температура. 

Подобни технологии се предлагат на пазара в България от А1, чрез услугата A1 Video Security. От нея могат да се възползват както компании, в които много хора работят в общи помещения, така и такива, които посрещат голям поток от посетители. Термокамерите, които се предлагат от А1, могат да засекат повишената температура, която се приема като един от симптомите както на COVID-19, така и на други опасни вирусни инфекции. Проследяването ѝ може да се използва като скринингов механизъм за идентифицирането на потенциално заразени лица. 

Високи технологии срещу вируса

Термокамерите, които се предоставят с услугата A1 Video Security, включват някои от най-прецизните измерващи устройства на пазара в България. С тяхна помощ може да се измерва телесната температура с точност до 0,3 градуса. Освен това камерите използват високотехнологичната “Black body“ система, която автоматично ги калибрира и те не се влияят от промени в температурата на околната среда. Благодарение на изкуствения интелект те могат да измерят температурата, дори когато човекът носи маска и шапка. Камерите са идеални за фирми, които искат да осигурят контролиран достъп до офиси и помещения - могат да проверят температурата на няколко човека едновременно, за да не се губи време, като обаче показват индивидуалните показатели. Ако бъде засечена стойност над нормата, се задейства автоматично звукова и светлинна сигнализация, която предупреждава екипа на входа. 

Високотехнологичните термокамери са наистина ефективен и бърз метод на проверка в случаи, когато човек е в начална фаза на заболяването или пък с лека форма на вирусна инфекция и още не е усетил леко повишените стойности на температурата. Благодарение на тях всеки собственик на бизнес може да осигури проследяване на температурата на служителите с цел превенция на здравето им. Видеонаблюдението става бързо и в реално време, независимо къде се намирате. С мобилно или десктоп приложение можете да наблюдавате изображенията от инсталираните камери от смартфон, таблет или компютър.

Предложението на А1, освен самите камери, предвижда и възможност за съхранение на данните на облачна платформа, където записите остават налични в продължение на до 30 дни. В пакетната оферта към A1 Video Security се включват още и окабеляване на цялото оборудване, монтаж на техниката, както и конфигуриране на системата. Всичко това се извършва от екип специалисти на А1, без да доведе до прекъсване на обичайната работа на съответния обект. Важно предимство на услугата A1 Video Security с термална камера е, че А1 осигурява проактивна поддръжка на всички компоненти на системата за срока на договора, а цялото оборудване идва с 3 годишна гаранция. 

Разбира се, проследяването на температурата на хората, работещи в компанията, е само един от начините за превенция и ограничаване на риска от разпространение на зарази. По всичко личи обаче, че мерки ще трябва да се вземат, защото опасният коронавирус може да остане с човечеството още дълги години. Инвестициите, направени сега, ще се изплатят многократно, защото могат да предотвратят цялостно затваряне на бизнеси. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес