Маскирани отмъкнаха оборота на газостанция в Перник

Баща отвлече 3-месечния си син в Лом

Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Какво да работят общинските съветници, забраните са прекалени Те са публични фигури и не трябва да използват големите пари и активи, които контролират

Терористите режат глави с меч без присъда (снимки и видео)

6-годишният Махмуд е роден без ръце. Загубва краката си от мина, докато бяга от джихадистите

6-годишният Махмуд е роден без ръце в началото на войната в Сирия. Целият му кратък живот е само война. Не е виждал нищо друго освен ракети, смърт и разрушения. Когато преди година джихадистите от „Ислямска държава“ нападат родния му град Ал Баб в провинцията на Алепо и семейството му се опитва да избяга, детето загубва и краката си. Срещам се с Махмуд в скромен апартамент в Алепо, където семейството е избягало от терора на джихадистите. В жилището няма легла и маси и обитателите му живеят на земята. От улицата се разнасят изстрели, които тук са ежедневие. Махмуд не трепва, не побягва, не само защото не може, но и защото никой в Алепо вече не се страхува от сраженията, дори и децата.

„Искахме да излезем от града, в който живеехме, за да избягаме от терора, на който бяхме подложени. Излязохме пеша нелегално, брат ми носеше Махмуд на ръце. Той стъпи върху мина и загина. Краката на Махмуд бяха откъснати“, си спомня през сълзи 26-годишната Хазар Хадж Хамам, майка на Махмуд, докато притиска детето в скута си. След експлозията тя се връща обратно в града при терористите, тъй като Махмуд губи много кръв и няма време да търси по-далечна болница.

„Махмуд изгуби краката си. Дадоха ни разрешение да излезем, за да го лекуваме извън града. Преди не ни даваха разрешително да излезем, за да лекуваме ръцете му. Накрая излязохме нелегално, за да лекуваме ръцете му, но загубихме и краката му“, продължава разказа си опечалената майка. След първия удар на съдбата – раждането на дете без ръце, идва втори, по-страшен – детото й загубва и краката си. Хазар гледа сама момчето, тъй като съпругът й – войник от сирийската армия, е в неизвестност. Тя не знае дали е жив и какво се е случило с него.

Малкият Махмуд няма достъп до специализирана медицинска помощ. Семейството е бедно и не може да пътува в чужбина, за да бъдат поставени протези на ръцете и краката на детето. Въпреки болката си Махмуд не спира да играе, да строи кули с уста и да пее песни. Любимите му анимационни герои са Том и Джери, а любимото занимание – да играе с таблет. Вместо с ръце натиска екрана с носа си. Въпреки че е едва на 6 г., Махмуд познава азбуката и числата. Любимата му песен е за цветовете. „Аз съм жълтото – има ме в слънцето“, пее Махмуд и се усмихва, докато в квартала гърми автомат и се слива с песента на момчето.

 

 

Махмуд Хадж Хамам, дядо на Махмуд:

Селото ни беше в плен на чужденци от цял свят

photo6
Дядото на Махмуд си спомня ужаса в плен при терористите, завладели града им.

– Какво се случи, когато ДАЕШ влязоха в селото ви?

– Когато влязоха в селото, първоначално се държаха добре с хората, за да ги обичат. Нищо не правеха, но след като наложиха контрол над цялото село, след 5-6 месеца започнаха да се държат много лошо. Например, ако някой минава покрай джамията и не влезе да се моли, го арестуват или му налагат глоба. Цялото облекло е в черно – от главата до петите, и жената, която нарушава това, бива бита с камшици. Наказанието за жените е 45 камшика, а за мъжете – 80. Един мъж от нашето село беше от Свободната армия. Обвиниха го, че предава информация за тях и му отрязаха главата. Друг мъж от съседно село също беше обезглавен. После започнаха да карат хора от различни места и да ги екзекутират. Направиха специална маса – слагат главите на масата и ги отсичат с меч. Екзекуторът беше суданец. Този, който богохулства, бива обезглавяван. Няма съд, няма нищо. За богохулството няма съд.

– Имаше ли много чужденци?

– Имаше. Най-много са тунизийците. Имаше от Саудитска Aрабия, Алжир, Мароко.

– Имаше ли европейци?

– Имаше китайци, имаше европейци, но ние не знаем от кои държави.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Вчера в един друг сайт ( !!! от грантаджийските ) бяха публикувани снимки на ДОКАЗАНО фалшиви „сирийски“ „сирачета“. Кръвта била от боя за коса, сирийчетата били от Египет, а сълзите от лук или от шамар. Египетския фотограф е вече арестуван.

  2. голям прас! важното е, че демократичните медии широко отразяват манифестации на мирните демократи в германия, франция и други държави с евроатлантически ценности срещу асад, започнали спонтанно в момент когато окончателно започна да мачка терористите…

  3. Долна пропаганда! Това не са ислямисти – а умерени, демократични, симпатични и толерантни джих… активисти. А в Евопа няма терористи – това са раними, чувствителни, деликатни, меки, пухкави, мъхнати и объркани убий…бежанци! Научете се най-накрая… аааа

  4. Това е. Добре е когато истината достига до читателя. А периферията на джихадистите в лицето на солотюрк и петроха ДАНС да ги контролира по-отблизо, за да не се случва подобно и у нас.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.