Тесен сак носели обирджиите на инкасото от "Цариградско шосе"

Взели само 360 000 лв., а оставили 406 000 лв., разказаха криминалисти

Шофьор на кола инкасо замислил и организирал грабеж на пари на клиентите на охранителната фирма”Group 4S”. Аверите му обаче носели тесен сак и в него успели да натъпчат “само” 360 000 лв. Пачки с повече от половината - 406 000 лв., останали в похитената кола. Това разказа вчера градският прокурор на София Емилия Русинова и шефа на СДВР Ивайло Йорданов.

Грабежът бе извършен на 27 януари около 21,45 ч пред мола на столичния булевард “Цариградско шосе”. Вчера в 8 ч сутринта маскирани полицаи от отряд “Кобра” на СДВР арестували тримата участници в обира – шофьорът Явор Георгиев, неговата съпруга и приятелят му Илиян Илиев. Бандитите харчели много внимателно, затова част от плячката им била намерена при обиските вчера. Пачките били скрити на пода под гардероб в дома на на любовницата на охранителя Явор Георгиев. “Намерените пари са пакетирани по начина, по който са били в инкасо автомобила”, подчерта прокурор Русинова.

Както писа “Труд” още през януари, грабежът бе извършен по твърде съмнителен начин. Инкасо колата на “Group 4S” спряла в локалното платно пред мола и единият от гардовете отишъл да взима парите. Докато го няма, при шофьора Явор се качил приятелят му Ивайло. Той бил докаран там с автомобил, шофиран от жената на Явор. Гардът му дал служебните си белезници и тиксо, с който Ивайло го закопчал и омотал, отвлякъл инкасо колата и напълнил сака..

Явор се провалил на детектор на лъжата и ченгетата го подслушвали със СРС. Стигнали до приятеля му Ивайло, който пък написал писмо със самопризнания. Засечен бил и братът на Ивайло, който му искал пари, защото знаел, че е участвал в крупен обир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право