Тестват мини автобуси за довеждащ транспорт

През октомври чрез тестване ще бъдат определени маршрутите за алтернативния транспорт, който ще улесни допълнително хората.

Иновативен проект с нулеви емисии

Алтернатива за придвижване

Първите от малките електрически автобуси за довеждащ транспорт в част от южните квартали вече са факт. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че първият от 52 малки електрически буса, които ще са довеждащ транспорт на кв. “Витоша ВЕЦ “Симеоново” и “Горна баня” до големи спирки на градския транспорт, е произведен. Доставките в София ще започнат през ноември и догодина проектът ще бъде стартиран, се посочва в поста.

“В София са и първите два електрически буса за иновативния проект за градски транспорт “по заявка”. Работим по този експериментален проект с нашите партньори от Софийския университет, Пловдивския университет, Националния институт по метеорология и хидрология, и Националното сдружение на общините в България”, посочи Фандъкова.

Целта на Столична община е така да се даде алтернатива за придвижване с градски транспорт в квартали, които са гъсто населени, но без подходяща пътна инфраструктура, като в същото време се използват електрически бусове с нулеви емисии. Тестването, с което ще се определят най-удобните за хората маршрути, ще започне през октомври.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони