Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран, постигнахме консенсус със САЩ

Пощаджия осъден на 6 години затвор за кражба на влогове

Задигнаха 100 000 лева от банкомат

Повдигнаха обвинение на мъж за лъжесвидетелстване

Полицията с мерки за опазване на земеделската продукция в Търновско

Протест на метеоролозите от БАН заради бюджетната субсидия за 2018 г.

Владимир Путин: Някои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН

Русия осъмна под снежна покривка

Ердоган: Турция има „отговорността“ да сподели болката на арменците за събитията от 1915 г.

Тетрис и бързоварче – в плана за бягство на Пелов и Колев Проверяват колите, излизащи от столицата по празниците

Само пазачът на портала на Сфийския централен затвор носи оръжие, колегите му вътре нямат дори палки и белезници. Снимка БУЛФОТО

Пратка с електронна игра тетрис заявил за получаване затворникът Владимир Пелов. Аверът му Радослав Колев – бързоварче. Двамата били доведени заедно с техни съкилийници в помещението, където е гишето за получаване на колети, което е близо до главния вход на Софийския централен затвор. Пелов носел със себе си пистолет, а Колев – нож. След минута и половина и три изстрела за предупреждение вече били на свобода…

Така описа бягството на двамата затворници вчера правосъдният министър Цецка Цачева в кулоарите на парламента. Тя добави, че е изгледала записите от охранителните камери и потресена. “Има престъпна небрежност при изпълнение на задълженията”, каза Цачева.

Планът на двамата престъпници е включвал получаването на колети, а не свиждане с техни близки, което се прави в по-защитени помещения.

“Гишето, на което се предават вещи на затворниците, е слабото място в Софийския затвор”, заяви бившият директор Милети Орешарски. По думите му това е единственото място, откъдето може да се излезе, без да се преодолява заграждение, а вратата след гишето е неохраняема. Според Орешарски не е трудно на осъдените да се доостави оръжие, а преди 30 години един от затворниците даже е успял да си сглоби самоделна пушка в работилницата. Като дългогодишен служител в ситемата обаче той не допуска, че пистолетът може да е внесен от някой надзирател.

Трети ден вчера издирването на убийците продължи без резултат. Синът на Пелов, който бе заподозрян, че е подпомогнал бягството, бе освободен. В МВР бяха получени над 100 сигнала от граждани. “Едва 30 от тях са по-сериозни”, уточни вътрешният министър Валентин Радев.

Над 80 полицаи вчера следобед са претърсвали вилната зона в местността “Попина лъка” край Сандански. Там има имот и известния  наркотрафикант Васил Маникатов-Маниката, за когото имало данни, че се познава с единия от бегълците.

Заради акцията за търсене на Пелов и Колев, патрули ще спират някои коли по изходите на София през почивните дни, предупредиха от столичната полиция. Проверките ще са бързи и няма да пречат на трафика, обещаха ченгетата.

Вътрешният министър:
Всички в МВР сме на крак

“Всичко възможно правим, всички сме вдигнали на крак, разпитваме, в детайли се вглеждаме, защото идват празници, хората трябва да са спокойни, а всъщност двама въоръжени и много опасни се разхождат”. Това каза вчера вътрешният министър Валентин Радев. Той добави, че кръгът около Пелов и Колев се затяга, както и че се надява да не са минали границата.

Според Радев не чистачката, а социалният работник в затвора е погнал бетгълците и те са стреляли по него. “Чистачката не е осъзнавал какво се случва, просто е бягала по пътя и искала да види какво става”, поясни МВР шефът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.