Горещо време днес, температурите скачат до 34 градуса

България празнува Деня на йога

Днес е Петдесетница

Конгресът на БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

Дебели ли са зодиите?

На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Техника и работници са в готовност за зимното почистване на община Велико Търново

10 снегорина, 2 фадроми, 2 комбинирани трактора и 3 самосвала са готови за зимното снегопочистване на територията на община Велико Търново. Това информира администрацията в обширен доклад, който ще бъде представен пред Общинския съвет на заседание в четвъртък.

Фирма „Нелсен чистота” е натоварена със зимната поддръжка в областния град. В депото и са подготвени за старт на сезона 1500 тона пясъчно-солна смес, 800 тона промишлена сол, 800 тона пясък и 20 тона химически препарат. От 10-ти ноември машините са в готовност и очакват първите превалявания.

114 км е уличната мрежа в община Велико Търново, която подлежи на зимна поддръжка по силата на договора с фирмата – изпълнител. Улиците от първостепенно значение са с обща дължина 72 км.

Общината е поставила изисквания към фирмата пътните платна на транспортните улици да бъдат почиствани без допускане на леден слой на настилката до 12 часа от спирането на снеговалежа. Допустимата дебелина на снежната покривка по време на снеговалеж не трябва да е повече от 3 см по първостепенните улици и 7 см по второстепенните.

Снегопочистването на тротоарите, спирките и стълбите в град Велико Търново ще се извършва от ОП „Зелени системи”, които разполагат с 85 общи работници, 4 моторни роторни снегорина и един ръчен снегорин. С приоритет при почистването ще са централната част на Старата столица и териториите около здравните заведения, детските градини и училищата.

За зимното почистване на общинската пътна мрежа ще се грижи фирма „Пътни строежи”. Улиците в общината са с обща дължина 145 километра.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.