Техници стигат с МТЛБ до шуменското Велино

Шуменското село Велино е последната "крепост" на снежното бедствие и до вторник вечерта се очакваше пътят да бъде пробит

Екип на Енерго–Про тръгна с верижна машина на пожарната във вторник, за да възстанови тока в шуменското с.Велино. То е под бяла блокада пети ден от петък рано сутринта. Недостъпно е нито за почистващите фирми, нито за техниците. Преценено беше те да тръгнат с МТЛБ.

По 10 км път до селото има четири инфарктни участъка с много високи и втвърдени преспи. В понеделник цял ден е бил преминат само километър. От общинския щаб по бедствия съобщиха, че пътят се пробива от двете страни - откъм селото работи техника на местната земеделска кооперация, а откъм село Царев брод разчистват машини на фирма „Барс“ АД. Очаква се до вечерта във вторник пътят да бъде отворен, а техниците да успеят да отстранят аварията с тока, която засяга половината село.

Останалата част от общинската пътна мрежа в Шумен е отворена за движение при зимни условия. В сила е предупреждение за влошаване на обстановката. Около полунощ се очакват интензивни валежи от сняг.

Вятърът ще се усили до 14/17 м в секунда. От община Шумен призовават да се оценява рискът в тежкото зимно време и да се пътува, само ако е неотложно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България