Техническият комитет отказа промяна на стандарта за опаковките на киселото мляко

Техническият комитет на Българския институт по стандартизация (БИС) реши днес да не се актуализира БДС стандартът при киселото мляко при опаковките. Припомняме, че пръв в. „Труд“ предупреди, че се подготвя подмяна на БДС стандарта за киселото мляко. Искания бяха внесени както за количеството на двата основни щама в българско кисело мляко – лактобацилус булкарикус и стрептококус термофилус, така и да се разрешат друг вид опаковки за млякото, освен досега позволените от полистиирен (PS).

След публикациите на „Труд“ Министерство на земеделието оттегли искането си за промяна на двата щама. Експерти вече предупредиха, че промяната на стандарта ще доведе до подмяна на българското кисело мляко с йогурт.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пак наложени от европа или усато промени се подкрепят от някои дупедавци. Може би искат киселото мляко в бутилки с надпис кокакола. Стандарта е стандарт за да се спазва и гарантира качество което да просъществува дълго време. Върнте бурканчетата , заковете грамажа на 500гр. и изкупувайте обратно амбалажа. Сега ни продавате само опаковки, коя от коя по-скъпи да печелите чрез тях. Вече съдържанието е по-евтино от опаковките , а да не говорим, че не изкупувате и не рециклирате опаковките. Мошеници . Ако ще го променяме както българските закони през 3-4 месеца ще стане като ЗДП . Питайте хората , не се водете само от джобните интереси.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.