Техническият университет във Варна търси таланти

„Техническият университет търси таланти” – това е мотото на събитие, организирано от студентския съвет по повод 55-годишнина на вуза, част от проявите, подчинени на титлата Европейска младежка столица. Инициативата бе представена на кмета на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и с академичното ръководство начело с ректора проф.Росен Василев.

Във ВУЗ-а таланти не липсват – много студенти работят активно в 6 клуба – „Роботика и мехатроника”, „Авто-мото клуб”, „Екологично”, „Кино и фото технологии”, „IT++” и «Морски клуб», където показват отлични резултати на наши и международни форуми.

Кметът Иван Портних запозна младите хора с основните проекти, свързани с младите хора и образованието в града, за което има повече пари т.г. в общинския бюджет -104 млн. лв., новата библиотека, която ще бъде модерно градско пространство за наука и култура . Техническите проекти за сградата трябва да са готови до юни месец. Предстои  изграждане на Черноморски международен младежки център като място за обмен на идеи и привличане на експерти в помощ на стартиращи компании на млади хора.

Поставени бяха няколко проблемни теми на студентите – липса на средства за саниране на общежитията и необходимост от актуализиране на транспортната схема на града, свързана с по-лесни възможности за достъп до университета. Кметът Иван Порнтих пое ангажимент да потърси възможни решения с експерти от общината. Той допълни, че предстои да бъде направен ремонт на ул. „Студентска”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование