Технически срив блокира посолството ни в Лондон

Българи пътуват стотици километри, за да видят бележка на вратата

Мисията ни ще удължи краткото си работното време утре, за да приема заявления

Сериозен технически проблем е причина посолството ни в Лондон да не приема българи от няколко дни. За това съобщиха пред “Труд” нашенци, оставени да чакат пред вратите на мисията ни. “Системата е паднала”, гласи обяснението на служителите в посолството, които от време на време излизали, за да отпратят хората, събрали се да чакат.

Специалистите работели от няколко дни, когато възникнал проблемът, но не били сигурни, че ще могат да го оправят до понеделник, затова от посолството не съобщили официално за проблема. Единствената информация за случая е бележката на входа, с която се запознаваш, когато пристигнеш на място, разказва пред “Труд” Драгомир Антонов (виж снимката).

Не е ясно кога системата ще заработи, а от бележката дори не става ясно кога е “днес”, възмутиха се нашенци пред “Труд”. “Идването ми до Лондон ми коства около 200 паунда. Посолството ни явно не разчита на интернет”, разказа Драгомир.

Вчера на хората, които са изразили готовност да изчакат, докато системата тръгне, е отказано да бъдат приети след 13.30, когато приключва официалното работно време на посолството ни.

“Има проблем с интернет връзката. Доставчикът е обещал всеки момент да възстанови услугата. От вторник ще се приемат заявки на граждани с удължено работно време”, обясниха от външно министерство пред “Труд”.

Коментари

Задължително поле