Технополис и Практикер изграждат нов склад в гара Елин Пелин

„Видеолукс Холдинг“, собственик на вериги магазини Технополис и Практикер, изгражда на нов склад в гара Елин Пелин. Сградата ще разшири настоящия склад на компанията – 20 000 кв. м., с допълнителни 10 500 кв. м. Символична първа копка направиха председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев и кметът на Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов.

Проектът ще обслужва складовата дейност на магазините и ще подпомага онлайн търговията на компанията. Новият склад ще бъде изграден върху собствен терен на компанията, като едноетажната сграда ще бъде разположена непосредствено до южната фасада на съществуващия склад Технополис и ще има сглобяема, стоманобетонова конструкция с височина до 12,3 м. Предвидено е изграждането на 19 бр. товаро-разтоварни рампи, наземен паркинг за 81 леки и 17 тежкотоварни автомобила.

В обекта ще бъдат обособени две основни функционални части: бърза зона за подово складиране и зона за дълготрайно стелажно складиране. Проектът включва директна връзка към административно-битовата зона на съществуващата сграда и директна връзка между складовите зони на старата и новата сграда. Очаква се строежът да приключи за срок от приблизително 5 месеца, като за изпълнение на проекта е избрана фирма Бараж Груп.

Управителите на „Видеолукс Холдинг“ и кметът на общината връчиха официално дарение на средно училище „Васил Левски“ в Елин Пелин. Компанията оборудва две нови зали в училището с компютри и лаптопи, за да повиши технологичните познания и грамотност на децата и да улесни учебната им дейност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.