Иван Гешев: Най-мащабен е случаят с ТЕЛК във Варна, сумите стигат до 2500 лева

Обновиха Гимназията по земеделие във Вълчи дол с европари Детските градини на територията на общината са безплатни за родителите

9000 лeва глоба за Любо Пенев

Румен Петков: Върху ИК за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия

Локацията е най-важна за луксозните имоти Новите купувачи са млади хора на добри позиции

Откриха колата на изчезналия българин на Санторини

500 лв. глоба за запален контейнер за смет

Повдигнаха обвинение на 19-годишния Алекс Иванов за убийството в Кюстендил

Започна монтажът на парковата мебел в градината „Кристал“

Инспектори на ИАРА спипаха бракониери, извадили от водите на Дунав 200-килограмова моруна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Любо Киров и JEREMY? влизат „В час по интелектуална собственост“

„Хонда“ затваря завода си във Великобритания до 2021 г. 3500 души остават без работа

Автомобили тровят Пирин

„Галъп“: 60% от българите одобряват международната политика на Европейския съюз

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Тийнейджъри плащат в интернет с карта от Fibank

Младежите вече могат да плащат за покупки в интернет със специалната „Дебитна карта за тийнейджъри“ на Fibank (Първа инвестиционна банка). Последно проучване на банката показа, че 92% от родителите биха издали карта на детето си между 14 и 18 години, с възможност да плаща в интернет, заяви Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама” във Fibank. Когато разработихме този продукт, заедно с Mastercard, преди три години ситуацията беше различна – родителите на бяха готови да делегират на децата си такива права. Но всичко се развива, допълни Станева.

Другата иновация, която банката предлага, е дигитализация на дебитната карта – учениците  да плащат през телефона си. Според 58 на сто от родителите този способ е по-сигурен. Един тийнейджър може да забрави портмонето си, но телефона си никога, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония. По думите й иновацията се налага, защото живеем в дигитално цунами и децата и младите хора са в центъра му.

Тийнейджърите вече могат и  да спестяват с Fibank. Създадохме специална версия на спестовна сметка за тях. Към нея могат да се извършват транзакции от дебитната карта. Продуктът е сигурен, а децата могат да видят лихвата, която получават и сумата, която се е натрупала.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Какви неща измислят вече за улеснение и на деца, и на родители, браво, така децата ще подобряват и финансовата си грамотност.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.