Тийнейджъри се друсат с капки за очи Медикаментът е евтин и опасен, причинява увреждания и загуба на памет

Проверка на „Труд“ показа, че в листовката на опасния препарат, достъпен в аптеките, се съобщава за възможни психотични реакции, нарушение в нормалното поведение, халюцинации. Изрично е посочено продуктът да се използва само за очи.

Тийнейджъри са започнали да се друсат с опасна, евтина и достъпна дрога. Те са прибегнали до капки за очи от аптеката, които се слагат в носа и имат ефект на халюциногените като LCD. Веществото може да доведе до сериозни увреждания, загуба на памет и дори фатален край, категорични бяха експерти по наркомании пред „Труд”.

У нас се знае за случаи на деца от Добрич, които са посегнали към медикамента, съобщиха от Обществената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в града.

От Националния фокусен център за наркотици и наркомании допълниха, че употребата на капките се завръща, след като преди няколко години е била регистрирана у нас.

“Марката няма да споменаваме, защото капките са много опасни. Цената им е около 6-7 лева. Съвсем достъпни са”, уточни пред “Труд” директорът на центъра Момчил Василев.

По думите му дозата е от една до няколко капки в ноздра. “Медикаментът е много сериозен. Има загуба на памет у хора, които са предозирали, при това за доста дълго време”, посочи още Василев.

Може да се стигне и до фатален край. Децата попадат в друг свят, виждат нереални неща, спират да усещат болка и дори не познават родителите си, категорични са експертите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Сега да се чудим какво да си купим качествено и евтино… Ех журналя – къде е новината тук? А Блъсков???

  2. а аз се чудя що форумните евроатлантици (и плевелиев) пишат толкоз несвързани неща….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.