Тийнейджър взел златен синджир, за да не публикува интимна сцена с бивше гадже

Снимка: Архив

Тийнейджър изнудвал бивше гадже, че ще публикува интимна сцена в социална мрежа и прибрал подкуп за мълчание - златно синджирче, беше наказан с пробация. Младежът сключил споразумение с прокуратурата в Търговище, според което ще се подписва два пъти седмично и ще се среща със съответния служител в пробацията за срок от 6 месеца.

Момчето, което е ученик в гимназиалните класове, признало, че тормозило приятелката си.

Двамата завързали авантюра през май тази година. Девойката решила, че нещата са сериозни. За момчето обаче изглежда историята била мимолетна. В последствие цяло лято изяснявали отношенията си. Младежът почнал да заплашва момичето, че ще публикува в социална мрежа „позорящи обстоятелства, относно нейни интимни отношения”.

Принудил я да му даде златен синджир, за да си мълчи. Притисната от грозното поведение, девойката се съгласила и му предала вещта. По-късно обаче майка й почнала да пита къде е този накит и тя разказала историята. Така нещата стигнали до полицията и прокуратурата. Междувременно момчето продало златото, но после родителите му възстановили вредите, които били за 600 лева.

Девойката има право да заведе, чрез майка си, и граждански иск за неимуществени вреди по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право