Тийн хорър с мацки и модерно плашило

Критиците не харесаха особено премиерния филм

Преди години в безбрежното интернет пространство стартира състезание за дигитално манипулиране на реални кадри, към които да бъде добавен някакъв страховит елемент и в последствие да се публикуват като “истински”, за да стряскат хората. Две от създадените от Ерик Кнудсен снимки хващат вниманието на публиката и скоро неговото творение, наречено Слендърмен (Slender Man), се превръща в интернет феномен, припомня operationkino.net. Славата на Слендърмен като модерно плашило в социалните мрежи се разгръща, а по екраните премиерно пристъпва свръхестетвен хорър, посветен на явлението. Съвсев закономерно произведението е озаглавено “Слендърмен”.

Критиците не харесаха особено поредния опит за стряскащо екранно творение и “Слендърмен” получи обилно количество отрицателни ревюта, но това е типично за поджанра на младежките филми на ужаса.

Режисьор на премиерния тийн хорър “Слендърмен” е Силвейн Уайт (”The Losers”) по сценарий на Дейвид Бърг. В главните роли са Джоуи Кинг, Джулия Голдани-Телъс, Джей Синклеър, Аналисе Басо, Хавиер Ботет и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино