Тимът на „CrossFire“ завоюва титлата Sport Vision „Супер Атлет“

Престижната титла Sport Vision „Супер Атлет“ вече има своите притежатели – отборът на CrossFire от София стана категоричен победител в първото издание на състезанието, което се проведе този уикенд. „Универсалните бойци“ Димитър, Красимир, Ставри и Виктор бяха над всички в трите комплекса от над седемчасовото изпитание, а спортният им хъс и завидната им воля превърнаха предизвикателството в истинска гладиаторска битка. На останалите призови места се класираха тимовете на „Maximum Natural Genetics” (второ място), „Бригада 68“ (трето място) и „Лъвовете“ (четвърто място), като последните два тима завършиха с равни точки и трябваше да определят носителя на бронзовите медали със зрелищен елиминационен двубой.

Тимът на „CrossFire“ завоюва титлата Sport Vision „Супер Атлет“

Идеята на уникалното състезание Sport Vision „Супер Атлет“ е на платформата BodyConstructor, а основен партньор е една от най-големите вериги магазини за спортни стоки на Балканите. Предизвикателството предлагаше награден фонд от над 2500 лв. за универсални атлети, които могат да демонстрират едновременно сила, издръжливост, ловкост, бързина и техника. В кампанията се включиха общо 10 отбора от по четирима участници, които премериха сили под изгарящите слънчеви лъчи пред магазина на SPORT VISION OUTLET EXTRA на бул. „Околовръстен път“.

Тимът на „CrossFire“ завоюва титлата Sport Vision „Супер Атлет“

В първия кръг състезателите се справиха с базови комплекси със собствено тегло и свободни тежести – совалка за време, бърпита, баланс с тежести и пуш-преси, като всеки състезател се доказваше в едно движение. Втората серия затрудни максимално участниците, защото съотборниците трябваше да се пренасят един друг на разстояние от близо 500 метра или да се ползват за свободна тежест за клек. Естествено, в комплекса присъстваха и стандартните тежести – след упражненията с теглото на съотборник, атлетите трябваше да покажат сила, техника и издръжливост с пудовка и лост. За финал в третия кръг всеки член на отбора трябваше да изпълни всеки от зададените тренировъчни комплекси, като дори адското слънце и натрупаната умора след четиричасовото предизвикателство не отказаха претендентите.

„Изключително горди сме от победата и благодарим на организаторите от BodyConstructor и партньорите от Sport Vision. Поздравяваме и съперниците, защото нивото беше изключително високо“, коментираха щастливите шампиони.

Тимът на „CrossFire“ завоюва титлата Sport Vision „Супер Атлет“

В следващите месеци организаторите ще предложат още изненади за феновете на спорта, здравословния начин на живот и добрата физическа форма, а партньорите от Sport Vision обещават да лансират специални серии на любимите марки с подходящата екипировка за всякакви фитнес и кондиционни тренировки. От компанията направиха специален подарък за всички участници и зрители, тъй като всички артикули в магазина бяха с допълнителна 20% отстъпка и желаещите можеха да допълнят спортния си гардероб на изключително атрактивни цени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена