Тираджия опипва, граби и бие стопаджийка

Жертвата била румънка – приятелка на колега на нападателя

Шофьорът чака съд в ареста

Тираджия на 66 години отива на съд за опит за изнасилване, грабеж и побой на румънка. Обвинителният акт бе внесен от Районна прокуратура в Бяла.

Илия И. извършил престъплението в края на март т. г. в землището на русенското село Ценово. Международният шофьор пътувал от румънския град Брашов до Велико Търново.

На околовръстния път на Букурещ качил на на „стоп“ 38-годишна румънка. Тя живеела на семейни начала с турчин, който също бил международен шофьор. По тази причина жената често пътувала между Турция и Румъния на „стоп“ с товарни автомобили, управлявани от колеги на партньора й. Разбрала се с Илия И. да я закара до ГКПП Лесово.

По пътя шофьорът няколко пъти посегнал да я опипва по тялото. Жената обаче му обяснила, че не е проститутка. След като влезли в България, тираджията отбил край село Ценово на пътя Русе-Велико Търново. Налетял да изнасили стопаджийката, но тя се отскубнала и излязла от камиона. Опитала да вземе двете си чанти, но шофьора ги издърпал от ръцете й и ги хвърлил на леглото зад него. После слязъл и пребил жената.

От нея задигнал 200 румънски леи, 6 кутии бира и две чанти с дрехи. В момента тираджията е в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право