ТИР помете къща и 2 коли

ТИР се блъсна в къща в шуменското село Климент и напълни стаите на семейство пенсионери с тухли. Чудо е, че Шефкъ Сали/75г./ и съпругата му Фатма са живи и здрави след съботното пътно приключение на румънска "Скания". Бършат сълзи, но вярват, че застрахователи ще им помогнат да възстановят къщата. Обяснили им, че румънците ще възстановят щетите чрез наша компания.

Виновникът за разрухата и за две спални, пълни с тухли, е румънският шофьор Флорин Мило/36г./, който возил конфекция от Турция към Румъния. На десен завой на входа на селото загубил управление, качил се на тротоара и започнал да коси наред. Първо изтръгнал бетонен телефонен стълб, блъснал се в къщата, но не спрял, докато не помлял и два паркирани форда. Единия вече бил излязъл от употреба. Когато го питали за причината, обяснявал, че нещо му е отвлякло вниманието.

Според Шефкъ, скоростта е била висока, защото по главния път Шумен-Силистра, който минава през селото, всички карат като бесни. Това не е първият удар в къща, на чак до събаряне не се е стигало.

Във фаталния момент, минути преди 15 часа, Шефкъ бил на леглото, слушал радио. Съпругата му била в градината. "Много силен удар, помислих, че е земетресение, но като дръпнах пердето, видях прицепа...", обяснява пенсионерът. В кабината имало двама панкьосани мъже. Като дошли полицаи, дрегерът не отчел алкохол, но пенсионерът се чуди как на трезва глава ще направиш подобни поразии.

Сега от къщата, строена преди 44 г., е останала само една здрава стая, външните врати трудно се отварят. Няма стена без пукнатини и поражения, мебелите също са пострадали от срутените тухли, лошото е, че и основите са компрометирани. Като дойдат майстори, ще кажат колко ще струва ремонта или новия строеж на къщата, успокояват се взаимно пенсионерите и се чудят как да се избавят от стреса, че някой пак може да уцели къщата им.

От полицията съобщиха, че срещу румънският шофьор се води досъдебно производство. Той ще отговаря за причинените щети по непредпазливост и в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България