„Лудогорец“ остана сам от родните клубове в Европа

ЦСКА атакува и през Трансилвания

Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

ПРАВО НА ОТГОВОР

Катар налива $15 млрд. в турската икономика

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Скандинавските авантюри на ЦСКА

Посолството на САЩ в Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на действие

20 изчезнали след срутването в Генуа (ИНФОГРАФИКА) Рим обяви извънредно положение, деблокира 5 млн. евро

Вашингтон заплашва Анкара с нови санкции, ако пастор Андрю Брънсън не бъде освободен

Нападнаха с бомби офис на италианската крайнодясна партия „Лига“

Директорът на „Аварийна помощ“ пред „Труд“: Открито е опасно нерегламентирано сметище в София

„Балкански синдром“ влиза в учебника по литература Задължителните текстове ще са подредени в девет теми, учениците също ще могат да предлагат произведения

Тих преврат в световния бокс

Тих преврат бе извършен в Международната федерация по бокс (АИБА). Изпълкомът на централата в Москва отстрани президента Чинг-Куо Ву (Тайпе) с 12 гласа „за“, два „против“ и един „въздържал се“. Причината за крайната мярка е лошо управление и натрупани дългове.

Решението идва, след като един от големите кредитори на АИБА – азерската компания „Бенконс“, поиска незабавно погасяване на заем от 10 млн. долара, който вече се бави 4 г. Фирмата е дала срок до 30 дни дългът да бъде изчистен, в противен случай ще заведе дело.

Освен това инвеститор е поискал връщането на около $19,5 млн. от организацията.

Само за последните години централата е трябвало да заплати и $1 млн. разходи за съдебни дела на бивши ръководители на АИБА, които са били уволнени.

Управленският орган се противопостави и на Международния олимпийски комитет (МОК), който поиска намаляване на категориите при мъжте от 10 на 8 и увеличение на женските от 3 на 5. Промяната е била одобрена от Ву, без тя да бъде съгласувана с Изпълкома.

Ву ръководи организацията от 2006 г., а също е и член на Изпълнителния комитет на МОК. В следващите 3 месеца АИБА ще се ръководи от специална комисия. А извънреден конгрес трябва да избере нов президент или да гласува довери на Ву.

Преди 4 г. подобен проблем имаше и в Международната федерация по борба. МОК заплаши да извади от програмата на игрите класическия стил, ако не настъпят промени. В резултат на това бе сменен президентът, организацията промени името си, коригира правилата, увеличи женските категории.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.