Ти дебел ли ме нарече? Как реагират зодиите

Овен

Тънкообиден е, бъдете нежни

Кажете им директно, но деликатно, защото са честолюбиви. Какво ще последва? Ако е жена, ще започне диета. Като не види бърз резултат, ще я смени с друга. След десетата "абсолютно ефикасна, за три дни сваляш 5 кила", ще й писне. Единственият начин жената Овен да се отърве от излишните тлъстини, е да се амбицира. "Кой, аз ли няма да отслабна по-бързо от теб?" Мъжете са по-разумни. Не можеш да ги прилъжеш с диета, каквото и да правиш. Не е и нужно – стига им само да намалят калориите. И мъже, и жени обичат да се движат и да спортуват, така че може и да имат шанс.

Телец

Пази окръжност

Попитали Радио Ереван: "Съпругата ми е дебела, как да отслабне?" Отговор: "Нека да върти обръч." Нов въпрос: "А ако не влиза в обърча?" Отговор: "Не разваляйте хубавата жена." Телците обичат да се хранят. За тях голяма част от насладите на живота се концентрират върху езика и небцето им. Телците не обичат физическите натоварвания. Те не пазят линия, пазят окръжност. Метаболизмът им обикновено е бавен. Не виждате ли, че са обречени да тънат в блажено доволство? Ако вие имате сърце да кажете на Телеца, че е дебел, значи заслужавате цялата ярост, която ще се изсипе върху ви.

Близнаци

Затлъстява от мъка

Чудо ще е да попаднете на пълен Близнак, но и такива има. Обикновено затлъстяват по други, не метаболитни причини - от самота, от мъка и т.н. Не е необходимо да им се казва, че са напълнели, те си го знаят и вече са предприели една-две неуспешни диети. Ако все пак си отворите устата, най-вероятно ще получите отговор: "О, бе, я се виж!" Диета от типа: "В понеделник на закуска ядете 20 грама от това, на обяд 13,5 грама от онова, а за вечеря житни кълнове с мед и джоджен", за тях е непосилна, тъй като изисква прекалено много подготовка и постоянство.

Рак

Сам си пита

На Рака никой не му казва, че е напълнял. Той сам си пита. "Ама не съм ли надебеляла? А като ме погледнеш отзад? А в ръцете?" Дори при най-малкото мигване, преди да изстреляте отговора: "НЕ!", започва голямото суетене. Ракът проверява подробно коя е най-добрата диета, къде да ходи да спортува и с кое физическо занимание се горят най-много калории. Не го плашат диети от рода на: "За обяд - 25 гр. соев лецитин, 4 гр. канела, 3 с.л. джинджифил и 5 трохи от пълнозърнест хляб". Раците обичат да готвят, така че режим, свързан въртене около печката, им понася идеално.

Лъв

Мълчете си!

Кой ви би по главата да кажете на Лъвицата, че е качила някое кило и вече не е така блестяща, както преди три месеца? В най-добрия случай Нейно Великолепие няма да ви повярва. В по-лошия - така ще ви се разсърди, че ще се налага да й купувате много скъп и хубав подарък за сдобряване. След което ще се захване амбициозно със задачата - планиране, организиране, вземане на решения. Лъвът е в стихията си, когато трябва да се състави режим за отслабване. Силният им характер и афинитетът към спортовете биха могли да ги спасят от нежеланите тлъстини.

Дева

Деликатно, после бягайте

Девите не затлъстяват. Точка. Е, ако в някои случаи се наложи да им се каже: "Миличко, този панталон май ти е поотеснял", пазете се. Първо, защото силно ще разстроите суетната Дева. Второ, защото ще й е нужно време да приеме факта и да го обмисли. Но след това ще се заеме методично с отстраняването на проблема. Девите разбират тялото си и процесите в него и сами са си най-добрият диетолог. Не е проблем да се ограничават в храната или да спортуват редовно - те са дисциплинирани и изобщо не могат да разберат как някои хора може да се занемарят съзнателно.

Везни

С промиване на мозъка

Надяват се, че, ако изчакат достатъчно дълго, затлъстяването и високият холестерол ще си им минат от само себе си. Мразят да полагат системно физически усилия. Като прибавим и факта, че почти всички Везни си падат по сладкото, става ясно защо е трудно да ги убедиш че имат нужда от отслабване. Налага се да се облъчват дълго, като им се говори тактично и убедително. Но най-добър ефект би имало предложението: "Хайде от утре двамата заедно започваме диета." Ако има с кого да страдат, да тичат сутрин в парка, или да блъскат във фитнеса - ще се прежалят.

Скорпион

Има полза да го чуе

Колкото и да е странно, на Скорпиона човек може спокойно да му каже, че е напълнял. Стига да е достатъчно тактичен и с добри намерения. Първо малко ще се обиди, но след това ще предприеме сериозни мерки. Представителите на най-оплювания знак в зодиака имат силна воля и, ако решат, като нищо ще се преборят с някакво си там затлъстяване. Единственото, което Скорпионите не могат по отношение на диетите, е да бъдат умерени. Няма смисъл да им се каже: "Просто хапвай по-малко хляб и сладко, особено вечер." За тях вариантът е или много, или нищо.

Стрелец

Не се засяга

Стрелците не са обидчиви и е относително безопасно да им се каже, че вече трудно се провират през вратата. Отслабването не е така лесно обаче. Като едни истински независими бунтари, те подхождат към всяка диета или план за отслабване с мисълта: "Хайде сега, на мен ще ми кажат те." След което започват да го спазват, като си изменят указанията по свое усмотрение. Най-често стигат до крайности - ако ще е фитнес, ще е минимум по четири часа пет пъти в седмицата, съчетан с джогинг. За щастие, Стрелците са активни хора, така че рядко се стига до наднормено тегло.

Козирог

Ще ви отмъсти

Сериозно ли искате да кажете на Козирога, че е дебел? Ще ви го върне тъпкано, да знаете! Дори и да осъзнава, че наистина е загубил форма. Тъй като е силно целеустремен, ще отслабне бързо. Ще спазва диетата буква по буква, ще спортува според предписанията. Предпочита да спазва диета, с която ще свали килограми за няколко седмици, отколкото да промени режима си на хранене и да се втали бавно, здравословно и завинаги. Най-вече му пречи това, че е твърдо убеден, че знае най-добре от всички по всички въпроси, включително и тези с отслабването.

Водолей

Не приема съвети

Да кажете на тези екстремисти, че трябва да свалят 5-6 килограма, изисква голяма смелост. Първо, защото задължително ще се разстроят. И второ, може да спрат да си общуват с вас, ако решат, че им навлизате в личното пространство. За Водолея да започне да спазва диета означава да тръгне срещу собствените си (твърдо установени) убеждения. Трудно му е да приеме съвет или указание от друг човек, не толкова прав, колкото него. Другият проблем идва от това да си признае, че има нужда от отслабване - индиректно това би означавало, че нещо е объркал.

Риби

През едното ухо влязло...

"От днес започвам диета!" - отсича решително Рибата, след което отваря хладилника и си отрязва гигантско парче торта. По-лесно е да им кажеш, че са напълнели, отколкото да ги вкараш в правия път и наистина да отслабнат. Рибите са кулинари, обичат да похапват. Родителите им се тревожат да не хванат менингит, понеже прекарват толкова много време пред отворения хладилник. На всичкото отгоре са крайно непостоянни и мързеливи. Разните хапчета и колани, с които отслабваш светкавично и без да си мръднеш пръста, съществуват точно заради такива лапнишарани като Рибите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп