Тодор стигна от Берлин до Шипка на колело

Тодор Андреев от град Каспичан, който тръгна на велосипед от Берлин до Шипка, успя да стигне за тържествата навръх Националния празник 3 март. "Чувството е неописуемо. Все едно съм преоткрил отново голяма си любов, а тя е България", каза от святото място пред "Труд" ентусиастът. На върха патриоти се надпреварваха да се снимат с Тодор и да споделят снимки в социалните мрежи. Коментарите бяха от рода: "Това момче тежи 65 кг., а има сърце на Кинг Конг. Дълбок поклон!"

Щастливецът обяви, че очаквал повече трудности по пътя си. Готов е отново да повтори велосипедния си рекорд идната година. Той кандидатства за Гинес с патриотичното си пътешествие на две колела. Както "Труд" писа , 26-годишният художник пое на велосипед на 21 февруари, зарече се, че ще изминава по 200-300 км. дневно, за да спази начертания маршрут и да превземе 10 столици и един връх. По пътя се наложило да промени плана, но успял да спази крайната цел и точната дата.

Не го спряли ниските температури под нулата, връхлетяла го и снежна виелица в Унгария. За изминати 2 500 км има само една глоба от 100 евро във Виена. На два пъти спукал гума и имал повреда в държача на двата флага - националния и знамето на Гинес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България