Този ЦСКА печели фенове

След 1:1 срещу „Славия“ и 0:1 от „Лудогорец“ на старта на сезона, мнозина фенове на ЦСКА наведоха глави. В очакване на още един сезон далеч от голямата цел – титлата на България. В събота вечер и след 1:0 над „Черно море“ този „червен“ тим със сигурност събра още симпатии. По две причини – първо с тоталното надиграване на изключително неудобен съперник. И второ – с поредната доза съдийски грешки в свой ущърб.

Седмата победна победа дойде инфарктно, но заслужено. Точно преди 10 години ЦСКА срази за последно „Черно море“ на „Тича“ с 3:1. Много общи неща имаше със сегашния двубой. Герой на мача бе бразилецът Неи (2 гола), сега е Фернандо Каранга. Чиста случайност е, че двамата са приятели. Тогава ЦСКА мачкаше наред и накрая стигна до титлата. След гола на Каранга в петата минута на добавеното време „червените“ вече на глас заговориха отново за шампионското злато.

Разбира се, много е рано за прогнози. Още първата част на редовния сезон не е прополовена дори. Фактите обаче са красноречиви. ЦСКА играе най-атрактивно и логично има най-добра атака – 25 гола. Сигурно мнозина ще се запитат колко от тях са от дузпа. Отговорът – един! При 6:2 срещу „Ботев“. Няма мач, в който „червените“ да се радват на сериозен съдийски комфорт, какъвто безспорно имаше в двубои на конкурентите „Лудогорец“ и „Левски“. Напротив – къде с по-малко, къде с повече основание ЦСКА се оплаква от арбитрите. Както бе и във Варна, където не бе отсъдена дузпа за тима, а кристално чист гол бе отменен заради несъществуваща засада.

ЦСКА расте, феновете го виждат и се връщат. Така във Варна имаше над 2000 по трибуните и поне още 1000 извън тях, недопуснати до арената. За трети сезон поред стадион „Българска армия“ е най-посещаваният у нас. Без значение дали тимът играе в третия или в първия ешалон.

32-а титла? ЦСКА трябва да остане стъпил на земята. За да не падне от високо. И да използва ситуацията при конкурентите, без да губи „глупави точки“. В момента „Лудогорец“ е в процес на трансформация след идването на Димитър Димитров-Херо. А на скъпоплатените звезди като че ли им писна сивата българска действителност, правят най-силните си мачове в Лига Европа. „Левски“ пък се промени почти на 100 процента – като треньор и футболисти. И „сините“ видимо се затрудняват дори срещу скромни съперници на „Герена“. Треньорът Делио Роси има нужда от време, а с показаното във Варна колегата му Стамен Белчев би трябвало със самочувствие да излезе за вечното дерби на 21 октомври.

Феновете на ЦСКА отвориха шампанското. Но бързо трябва да „сложат тапата“, защото опитът от последните сезони е болезнен. И сълзите накрая са били дори повече от подводните камъни в мачовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ