Токов удар остави цял Пловдив без вода

Токов удар извади от строя двете помпени станции на Пловдив – „Север“ и „Юг“, и остави на сухо града под тепетата в нощта на понеделник срещу вторник.

В 23.05 часа в понеделник на сайта на ВиК-Пловдив се появи информацията за аварията, която засегна и шестте района на бъдещата Европейска столица на културата. Жители на „Тракия“, „Кючук Париж“, „Кършиака“, „Христо Смирненски“, „Съдийски“ и „Централен“ се изнервиха допълнително от факта, че на посоченият за аварии телефон на държавното дружество ВиК не отговаря никой и започнаха да звънят на пожар на телефоните на кореспондентите на националните и местни медии.

Десетки пловдивчани се чудеха как ще отидат сутринта на работа немити и некъпани. Аварийните екипи на ВиК успяха да решат проблема за няколко часа и сутринта вода имаше и по най-високите етажи на блоковете в града, след като помпите тръгнаха и навсякъде бе възстановено налягането.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.