Ток удари дете на жп линия заради селфи

Десетгодишно дете е настанено в болница в тежко състояние, след като беше ударено от волтова дъга, докато си правело селфи на жп линия.

Инцидентът е станал в късните часове на съботния ден в жп депо “Надежда” в столицата, съобщи БНР.

Пострадалото дете си играело на телефона си и се снимало в района, когато било ударено от силно електрическо напрежение.

Според запознати станало е масова практика подрастващите да си правят снимки с мобилните телефони, като се качват върху вагоните на железопътните композиции, и това е поредният подобен инцидент.

Случаят се разследва от полицията в София.

Това е поредният случаи, в който дете се наранява, докато си прави селфи. Преди 3 месеца 16-годишно момиче от Пловдив получи тежки изгаряния след токов удар заради селфи върху влак.

Пострадалата отишла с две приятелки на гара “Север” в Пловдив, където се качила по стълбата на един вагон. След като се изправила обаче, била покосена от токов удар и паднала от покрива на земята.

Опасната селфи мания е обзела цял свят. Тийнейджъри от всички краища на света си правят селфита на все по-опасни места. Трима индийски студенти намериха смъртта си на железопътна линия, опитвайки се да си направят селфи на фона на приближаващ влак. Забелязали, че влакът наближава, но за да си направят перфектния фотос, се забавили и не успели да се измъкнат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България