Томас Бах на среща с Румен Радев: България е високоуважаван партньор в Олимпийското движение

„България е високоуважаван партньор в Олимпийското движение, а както можах да се убедя страната се справя блестящо с организацията и домакинството на три световни първенства в три различни олимпийски спорта“. Това заяви президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с държавния глава Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на президентската институция. Сред гостите беше и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

България има потенциала да бъде домакин на Зимни младежки олимпийски игри и може да разчита на подкрепата на МОК за това, подчерта Томас Бах.

„От изключително значение е да успеем да върнем младите хора в училище към спорта, но за това са необходими съвременни методологии и добре обучени треньори“, заяви Румен Радев по време на срещата. Държавният глава добави, че е необходимо да бъде изградена спортна култура в младото поколение, защото по думите му, „спортът е много успешен инструмент за интеграция в обществото“.

Коментари

Задължително поле