Тома Биков, ГЕРБ: Мерките на правителството няма да решат никакви съществени въпроси

Снимка: Денислав Стойчев, архив

Това правителство не успява да приложи никакви мерки по същество там, където трябва. Това коментира в ефира на бТВ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков. Според него хората трябва да знаят, че против инфлацията мерки не са взети.

Според Биков мерките на правителството няма да дадат ефекта, който се очаква, защото не трябва само да се спрат цените, а да се вдигнат и доходите.

„В момента има безспорен консенсус – на всички е ясно, че България има проблем с инфлацията. И тук се пита има ли една антиинфлационна мярка в тези мерки, които бяха предложени вчера? Като слушах и синдикати, и работодатели – те твърдят, че такава няма. След като нашата криза е свързана преди всичко с инфлацията, доколко тези мерки са антикризисни, след като те не адресират изобщо инфлацията“, попита той.

По думите му част от икономическите анализатори твърдят, че тези мерки са проинфлационни.

„Според мен тези мерки няма да решат никакви съществени въпроси. Имайте предвид, че голяма част от тях изискват огромен обществен ресурс от бюджета и няма да има почти никакъв ефект по отношение на отделния потребител и отделния човек, на когото искат да помогнат“, смята още Тома Биков.

Според него, за да бъдат въведени тези мерки, трябва да бъдат вкарани под някаква законова форма – нещо, което сегашното мнозинство и сегашното правителство почти не може да осъществи. „Ние от 6 месеца почти не сме гласували законодателство, а това нещо изисква и компетентност“, коментира Биков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика