Тома Томов - спомени за леля Ванга

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Благоевград - Тома Томов, посети паметното за него място храма „Св. Петка Българска“ в местността Рупите.

unnamed

Изключително развълнуван от възможността отново да бъде на това място, което е било построено буквално пред очите му, той разказва за филма, който е заснел специално за нея - „Тъй рече Ванга“, най- популярният филм заснемат някога за прочутата ни пророчица. Филмът проследява последните седем години от живота и. В него тя разказва как я осенила дарбата да провижда в бъдещето, какви чудеса е преживяла, разказва за младостта и живота си. Заснети са кадри, в които Ванга получава видения, и тълпите от хора, които са чакали да се срещнат с нея. Тома Томов споделя, че посещава това свещено място отново, тъй като той е заснел цялостния процес на построяването на храма „Св. Петка Българска“. Филмът е изключително популярен и до ден днешен в цял свят.

Леля Ванга, както я нарича Тома Томов, го допуска толкова близо до себе си, тъй като чрез него тя ще успее да достигне до целия свят, коментират свидетели.

unnamed-1

„Леля Ванга е кръстница на внучката ми. Тя почина, държейки икона, която аз и подарих. Тази икона ми бе подарена от Гена Димитрова в Щатите. Тази иконата излекува майка ми от рак. За първи път когато отидох да посетя леля Ванга, тя се обърна към мен с думите: „ Ти защо ме обичаш ?“, коментира журналистът и водач на листата в Пиринско Тома Томов.

В местността Рупите Тома Томов бе придружен от втория в листата и председател на БСП Благоевград – Николай Бошкилов. Също така заедно с тях бяха и председателят на БСП Петрич и пета в листата – Йорданка Атанасова.

Коментари

Задължително поле