КАТ провери 1679 автобуса за седмица и откри 310 нарушения

Студентка обра колежка

Бойко Борисов на среща с Андрей Пленкович и Петро Порошенко през уикенда

Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

Откриха нов автокомплекс в Пловдив Повече работни места и удобства за клиентите

Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт

Над 170 кг контрабанден тютюн откриха русенски полицаи при спецакция

Сини пламъци излизат изпод земята в Хаваите вследствие на изригналия вулкан Килауеа

Заради евродиректива скриха лицата на обвиняемите по аферата КАТ-Благоевград в съдебна зала

Лавров след разговор с холандския си колега: Липсват факти, доказващи връзката на Русия със сваления самолет МН17

Иван Кристоф – доброволецът спасител във висините Децата ми имат нужда от жив баща, а не от рисков герой, затова се поукротих, казва Човекът Паяк и герой на Торонто

Министър Ангелкова обсъди партньорството в туризма с ръководители на Владимирска област

Изгориха 366 кг. наркотици в инсинератор

Спряха хиляди тонове текстил от Азия заради опасни бои

Тестваме водородни автомобили За ползите от възобновяемите енергийни източници

Тома Томов с първо предизборно обещание в Петрич

„Ако вляза в парламента, ще поставя въпроса за подновяването на проекта за изграждането на язовир Никудим на река Лебница, който разделя планините Огражден и Малешевска. „- това заяви вчера водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Пиринско Тома Томов.

Още преди промените през 1989 г. е започнало строителство на водохранилището, но после всичко е изоставено. Ако проектът се възроди, това ще се отрази положително на земеделието в общините Струмяни, Сандански и Петрич. Водата е нужна за напояване, тъй като хиляди хора разчитат именно на земеделието. Язовирът ще даде възможността те да бъдат конкурентно способни целогодишно. – това стана ясно вчера при посещението на журналиста Тома Томов в община Петрич.

На зеленчуковата борса в село Кърналово, водачът на листата се сблъска с проблемите на малките местни производители. Присъстващите на зеленчуковата борса производители успяха да се запознаят именно с предложението на коалиция „БСП за България”, което ще подпомогне производството на храни за местна консумация чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ (т.е. отпадане на многото прекупвачи). Също така ще подпомогне и чрез програми, които ще насърчат купуването на продукти, произведени в България.

„Днес в обувна фабрика БОИЛ се запознах с Божидар Подалински. Той дава работа на 60 души, работи за износ на ишлеме. Преди във фабриката са работили 120 души. Това, което ми направи силно впечатление е, че това е поредния работодател, който говори за корупция и ненужни бюрократични изисквания, които не помагат на никого.” – сподели Тома Томов след срещата си в обувната фабрика.

По- късно през деня той посети и едно от най- големите шивашки предприятия в Петричко, като отбеляза, че в него работят 600 души, предимно жени. Но също така то има и около 300 изпълнители, които са извън страната. Тези жени работят на ишлеме. С Николай Китанов, който е един от управителите на шивашка фирма „Бела стил”, обсъдиха и възможността минимална работна заплата да се диференцира.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.