Тома Томов с първо предизборно обещание в Петрич

„Ако вляза в парламента, ще поставя въпроса за подновяването на проекта за изграждането на язовир Никудим на река Лебница, който разделя планините Огражден и Малешевска. „- това заяви вчера водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Пиринско Тома Томов.

Още преди промените през 1989 г. е започнало строителство на водохранилището, но после всичко е изоставено. Ако проектът се възроди, това ще се отрази положително на земеделието в общините Струмяни, Сандански и Петрич. Водата е нужна за напояване, тъй като хиляди хора разчитат именно на земеделието. Язовирът ще даде възможността те да бъдат конкурентно способни целогодишно. – това стана ясно вчера при посещението на журналиста Тома Томов в община Петрич.

На зеленчуковата борса в село Кърналово, водачът на листата се сблъска с проблемите на малките местни производители. Присъстващите на зеленчуковата борса производители успяха да се запознаят именно с предложението на коалиция „БСП за България”, което ще подпомогне производството на храни за местна консумация чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ (т.е. отпадане на многото прекупвачи). Също така ще подпомогне и чрез програми, които ще насърчат купуването на продукти, произведени в България.

„Днес в обувна фабрика БОИЛ се запознах с Божидар Подалински. Той дава работа на 60 души, работи за износ на ишлеме. Преди във фабриката са работили 120 души. Това, което ми направи силно впечатление е, че това е поредния работодател, който говори за корупция и ненужни бюрократични изисквания, които не помагат на никого.” – сподели Тома Томов след срещата си в обувната фабрика.

По- късно през деня той посети и едно от най- големите шивашки предприятия в Петричко, като отбеляза, че в него работят 600 души, предимно жени. Но също така то има и около 300 изпълнители, които са извън страната. Тези жени работят на ишлеме. С Николай Китанов, който е един от управителите на шивашка фирма „Бела стил”, обсъдиха и възможността минимална работна заплата да се диференцира.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле