Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Тома Томов с първо предизборно обещание в Петрич

„Ако вляза в парламента, ще поставя въпроса за подновяването на проекта за изграждането на язовир Никудим на река Лебница, който разделя планините Огражден и Малешевска. „- това заяви вчера водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Пиринско Тома Томов.

Още преди промените през 1989 г. е започнало строителство на водохранилището, но после всичко е изоставено. Ако проектът се възроди, това ще се отрази положително на земеделието в общините Струмяни, Сандански и Петрич. Водата е нужна за напояване, тъй като хиляди хора разчитат именно на земеделието. Язовирът ще даде възможността те да бъдат конкурентно способни целогодишно. – това стана ясно вчера при посещението на журналиста Тома Томов в община Петрич.

На зеленчуковата борса в село Кърналово, водачът на листата се сблъска с проблемите на малките местни производители. Присъстващите на зеленчуковата борса производители успяха да се запознаят именно с предложението на коалиция „БСП за България”, което ще подпомогне производството на храни за местна консумация чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ (т.е. отпадане на многото прекупвачи). Също така ще подпомогне и чрез програми, които ще насърчат купуването на продукти, произведени в България.

„Днес в обувна фабрика БОИЛ се запознах с Божидар Подалински. Той дава работа на 60 души, работи за износ на ишлеме. Преди във фабриката са работили 120 души. Това, което ми направи силно впечатление е, че това е поредния работодател, който говори за корупция и ненужни бюрократични изисквания, които не помагат на никого.” – сподели Тома Томов след срещата си в обувната фабрика.

По- късно през деня той посети и едно от най- големите шивашки предприятия в Петричко, като отбеляза, че в него работят 600 души, предимно жени. Но също така то има и около 300 изпълнители, които са извън страната. Тези жени работят на ишлеме. С Николай Китанов, който е един от управителите на шивашка фирма „Бела стил”, обсъдиха и възможността минимална работна заплата да се диференцира.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.