Томислав Дончев брани Боршош

Лиляна Павлова, Боил БАнов и Томислав Дончев след изслушването им в комисията "НДК" Снимка: Цветан Томчев

Томислав Дончев не пожела да даде отговор защо НДК е било прехвърлено от министерството на културата при него след изслушването му от Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на ЕС. Той посъветва депутатите да се обърнат към Вежди Рашидов. Не обясни и защо не е уволнил Мирослав Боршош, след като през 2015 г. загубите на НДК са за над 9 млн. лв.

НДК се държи като доставчик на културна продукция, а не като търговско дружество, призна Дончев. Според него имало структурен конфликт, той нямал отговор дали дружеството трябва да се самоиздържа или да произвежда културна продукция.

Томислав Дончев разкри, че с Мирослав Боршош са имали не един спор. Каза, че многократно е питал кои части от НДК трябва да се ремонтират за Председателството. Тезата на министъра по еврофондовете била, че всичко, което се направи за гостите от ЕС, трябва да бъде използваемо и след шестте месеца, през които страната ни ще председателство ЕС.

На въпроса на Велислава Кръстева от ДПС: „Къде са парите”, Дончев изрази надежда да са отишли в ремонтни дейности. „Искрено се надявам в НДК да не бъдат открити нарушения”, завърши вицепремиерът.

Той цитира финансистите, които казвали „парите нямат панделка” – отговорността на е на ръководството на НДК. Важното е на финала да стане ясно, че парите са отишли за ремонта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Айдуците на парцала Борисов, които крадат за него ги защитават, еле па ако те са еврейски боклуци като евреина боко.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.