Томислав Дончев: Ветото върху Закона за концесиите е грешка

Въпреки институционалния респект и персонално уважение, което имам към президента считам, че ветото върху Закона за концесиите е грешка. Това каза вицепремиерът в кабинета „Борисов 2“ Томислав Дончев по време на пресконференция, на която бе представена предизборната програма на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори.

На първо място не само защото законът в огромната си част транспонира европейското законодателство, което трябваше да се случи миналата година, а и защото новият закон е категорично по-добър от стария и това не е само мое мнение. Всички ключови представители на бизнеса, на местната власт считат, че той е много по интуитивен, много по-близък до нуждите на пазара и най-сетне би позволил да се случат в публично-частното партньорство куп неща, които не са се случили в момента.

Не знам каква е причината – дали защото концесия започна да звучи като мръсна дума. Само да обърна внимание,че България може би е единствената държава, където ние нямаме голяма концесия за строителство. Нямаме нито тунел, нито мостово съоръжение, нито по-малко съоръжение, изградено в режим на публично-частно партньорство.

„Не е вярно, че законът е разработен набързо или приет набързо. Той е в Народното събрание от август миналата година, а беше подготвен 6 или 7 месеца преди това“, заяви Дончев. „Считам, че в огромната си част той не се харесва на хора, които не са чели нито него, нито предишния закон“, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Има си хас да не е грешка.Как иначе.Може да пресъхнат поточетата с комисионни,далавери,кражби.Дончев,защо толкова открито показвате от коя страна сте.Има хора,които поне на тебе вярваха.Боко ли ти нареди послушко.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.