Влак блъсна мъж край Благоевград

Автобус „захапа“ крака на жена и потегли

Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Жена загина при пожар във Варна

Томислав Дончев: Всички играха срещу нас, единствено това ги обединяваше

Изборите свършиха, няма нужда от повече агитация и пропаганда. Дойде време за работа. Това заяви Томислав Дончев, член на Изпълнителна комисия на ГЕРБ, на брифинг в централата на партията по повод резултатите от местните избори.

„Първите данни показват, че въпреки всичко ние съхраняваме подкрепата си, което е постижение. В мнго от случаите всички играха срещу нас. Това беше единственото, което ги обединяваше. Никаква политическа хигиена – ляво, дясно… няма такива неща“, каза Дончев.

Относно ролята на местните структури на ГЕРБ за резултата, Дончев коментира: „Там където резултатите не са такива каквито сме очаквали ще бъдат взети мерки – организационни и персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност. Или хората там не са свършили достатъчно, или не са поддържали адекватни контакти с гражданите. При всички случаи мерки ще има“.

Относно предизборната кампания той изтъкна, че истински политически дебат не се е състоял. „Липсваше разговор от гледна точка предизвикателствата на бъдещето. Работата на кмета не е само да реди плочки. От това пострада демокрацията“, каза Дончев.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов съобщи, че на 7 ноември ще се проведе национална среща на партията.

По обвиненията на БСП за купен и компрометиран вот Паунов посочи, че когато загубиш изборите, обикновено винаги търсиш оправдания извън себе си, без да направиш точен и ясен анализ за собственото ти поведение по време на кампанията.

„В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реално оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещият, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията. Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме“, допълни той.

Паунов представи и резултатите на ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили. „Реалните резултати: 2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.