Томислав Дончев: Думичката "разкол" или "разцепление" в ГЕРБ се върти от 2011 г.

"Дебатът за модернизация на бойната авиация трябва да бъде преди всичко експертен"

Не е хубаво политиците да коментират конкретни марки самолети, това създава впечатление, че изборът е предимно политически. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с изказването на президента Румен Радев за разкол в ГЕРБ.

„Имаме по-сериозни теми и разговори. Не ме вкарвайте в тази политическа интрига, доколкото тя съществува. По въпроса за проекта за модернизация на бойната авиация не веднъж съм казвал, че е добре дебатът да бъде преди всичко експертен. Не е хубаво, когато политиците коментират конкретни марки на самолети. Това създава впечатлението, че изборът е предимно политически, а той трябва да бъде на експертите по бойна авиация не на политиците на базата на една или друга симпатия“, коментира Дончев.

За това дали има разкол в ГЕРБ или между отделните власти, вицепремиерът посочи, че емоциите са обострени, но това не се случва за първи път. „Думичката разкол или разцепление в ГЕРБ се върти сигурно от 2011 или 2012 г. Съдейки, по консолидацията на партията и резултатите от изборите, такова нещо няма“, каза още Томислав Дончев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България