Томислав Дончев към НС: Дайте вашия План за възстановяване и устойчивост или ревизирайте този

Призовавам управляващите да не се държат като опозиция - колеги, нещата са във вашите ръце - дайте вашия план или ревизирайте този. Това каза Томислав Дончев от Изпълнителната комисия на ГЕРБ по време на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Той определи дебатът в Народното събрание за Плана за възстановяване като политическа драматургия. Според него до него се е стигнало поради лошия рефлекс, често срещан в бълагрската политика, да се говори преди да се помисли. 

"Какво слушаме последния един месец? Правителството на Борисов е подготвило корупционен цитирам план, нискокачествен. "Ние имаме алтернативен план. "Първата ни работа", много коментари имаше: "когато влезем в Народното събрание, е да ревизирам плана".  Дайте вашия план, защото разбрах, че има алтернативни. Ревизирайте този. Какво чувам - саботаж. Нещата са във вашите ръце. Планът може да бъде изпратен в Народното събрание. Народното събрание може да вземе решение, където да ми възложи да подам плана в ЕК. Водихме преговори с ЕК. Те казаха, че ще проявят гъвкавост. Нито има алтернативни планове, нито има смислени предложения за ревизия, нито има капацитет да бъде разработен друг план", каза Дончев.

Той обясни, че планът не е да седнеш да пишеш есе.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3067144906846892

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика