Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

„Нормандската четворка“ се събира на 9 декември

Българите живеят с 572 лв. на месец Пестим от дрехи и мебели, с 16% нарастват разходите за здраве

Пендаровски: Икономическото сътрудничество с Русия не е пречка за членството в ЕС

Тръмп в Лондон на 3 декември

Община Габрово спечели делото срещу местната топлофикация и на втора инстанция

Хазната плаща здравните вноски на 4 млн. души 552 хил. българи не са осигурен, много от тях са в сивата икономика

Министър Петкова: Сигурна съм, че няма да се стигне до нова газова криза

Томислав Дончев: Обсъждаме затягане на режима по отпускане на бързи кредити Мярката може да се наложи заради изтичането на данни от НАП

Вървят обсъждания дали да не се предприеме затягане на някои режими, включително по отпускането на бързи кредити, заради изтичане на данни от НАП, каза във Варна вицепремиерът Томислав Дончев.

Той припомни, че според анализа на специалистите хакерската атака срещу приходната агенция няма да създаде големи проблеми, тъй като ЕГН-тата до преди няколко години са били общодостъпна информация. Но в комбинация с други лични данни може да се стигне до неприятни ситуации. Вицепремиерът Томислав Дончев поздрави участниците в научната конференция, посветена на 140-годишнината от създаването на ВМС на България. Той увери, че проектът за нови патрулни кораби за бойния флот е към финала си и до края на годината може да бъде избрана фирмата -изпълнител, както и да бъде подписан договор.

Според Дончев Варна има голям потенциал за развитие на образователна инфраструктура. Двамата с кмета Иван Портних огледаха на място възможностите за изграждане на модерен образователен математико-технологичен кампус, част от който ще бъде и новата сграда на математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ в града. Проектът предвижда той да бъде разположен на терен от 22 дка, в района на техникумите, като за целта правителството вече прехвърли на Община Варна 14 дка. Вицепремиерът се ангажира да съдейства за осигуряване на необходимото финансиране на кампуса, което по първоначални данни ще надхвърли 10 млн. лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.