ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Томислав Дончев: Потенциално има много хора, желаещи да станат министри

Вицепремиерът Томислав Дончев Снимка: Денислав Стойчев

Оставката на здравния министър безспорно е сътресение, но чак криза… няма структурни предпоставки за криза. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ. Вотът на недоверие на опозицията ще бъде на ниво реторика, прогнозира още той.

Правото да управляваш идва не само от претенцията колко добър експерт си, най-важно е доверието, това е “пъпната връв” между тези, които взимат решение и хората, каза Дончев: “Потенциално има много желаещи да станат министри, изборът е труден, защото това е сектор с много очаквания и проблеми. Все пак става въпрос за здравето…
Според Дончев икономическият прогрес у нас се дължи на експорта и икономическо оживление в Европа, както и по-високо потребление.”

Томислав Дончев каза още: “Винаги сме твърдели, че трябва да харчим толкова, колкото позволява икономиката. Тази година позволява повече, отчете Дончев. По думите му България разпределя малка част от БВП, в същото време е факт, че има системи, които са исторически недофинансирани. Според него има неща, които без повече пари не стават, но не може да се разчита само на по-голям ангажимент в бюджета.”

По отношение на образованието, той призова за диалог за това какво се случва в класната стая, започваме разговор с учителите, това е малка част от това, което трябва да се направи. Електронно копие на учебниците ще олекоти ученическите раници. Предполагам, че е трудно да се промени моделът, но държавата ще инвестира в съдържание, което да е широко достъпно до учениците.

За фалшивите новини Дончев коментира, че те обикновено са от анонимен източник. Но по думите му в момента фалшивите новини се произвеждат от политическа сила. Основната ни цел е да вършим полезни неща, а не да се занимаваме с политическа полемика, каза Томислав Дончев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.