Мишел Барние поиска още време за постигане на сделка за „мек“ Брекзит

Полицаи закопчаха двама наркодилъри в София

Западни експерти искат да запазят паметника на Бузлуджа Неправителствена организация призовава българските власти да спасят монумента

Станка Златева и Евгени Балев ще поведат велотур в Сливен

Борисов посреща Нетаняху в „Евксиноград“ В резиденцията ще се състои среща на високо ниво на Съвета за сътрудничество между България, Румъния, Сърбия и Гърция

ЕК не включи Виктория Маринова в списъка на журналистите, загинали заради работата си

Актьорът Васил Михайлов е отличен с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“

Сръбският президент към посланика на САЩ в Белград: Не си тук да подучваш журналистите, а да отговаряш на въпроси

Кой стана първият „Крилат козел”?

29 книжки бяха отнети само за седмица в Сливенска област

Антония Петрова чака момче

Пътнически влак дерайлира в Мароко, 10 души са загинали и над 90 са ранени

Тече санирането на 18 жилищни блока в Сливен

Цветан Цветанов: Един вот на недоверие може да бъде успешен, само ако имаш алтернатива

Шумен със 17 нови детски и спортни площадки Други два терена са за кучета

Томислав Дончев: Страните извън еврозоната ще попадант в периферията на Европа

Ядрото на Европа – и политическото, и икономическото, и финансовото, ще бъдат страните от еврозоната. Всички останали мигом попадат в периферията, а на България мястото не й е там. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ. По думите му влизането в еврозоната е нещо много повече от приемането на еврото, то има огромен политически смисъл.

„Чисто географски България е в периферията на Европа, но не може да си позволи да бъде в политическата периферия на ЕС“, отбеляза още Дончев.

„За нас най-важното е влизането в чакалнята на еврозоната, а ползите са безспорни. Приемайки единната валута, страната ни става част от клуба на най-богатите и най-сигурните държави не само в Европа, а и в света. Това означава огромна сигурност за всички, които работят и правят бизнес у нас, за всички нови инвеститори, както и много по-изгодни лихвени равнища“, заяви вицепремиерът.

По думите му борбата с корупцията не може да се извърши за една година и след това всички да станат ужасно некорумпирани. „Това е процес, който не трябва да спира никога“, каза Дончев.

Най-важното е да има силен граждански импулс, гражданите да не престават да повдигат тази тема, защото за зло или за добро политиците в България често работят много добре под натиск, подчерта вицепремиерът.

Той се обяви за разсекретяването на стенограмата за КТБ, тъй като по думите му степента на обществен интерес в случая е по-силна от всичко останало.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Стига, бе, подмазвачи и предатели!!!! Самият създател на валутния борд Стив Ханке категорично заявява да не го правим, ако не искаме да станем втора Гърция!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.