Том Хупър прави филм по „Котките“

Класният Иън Макелън също ще участва

След като постигна глобален успех с екранизацията със сценичната версия на „Клетниците“, режисьорът Том Хупър си е поставил нова цел да пренесе на кино друг иконичен мюзикъл. Този път това е „Котките“. Спектакълът „Котките” е една от емблемите на Уест Енд и Бродуей – поставен за първи път през 1981 в Лондон от легендарния режисьор Тревър Нън и уникалния хореограф Джилиън Лин, и пренесъл се с творческия си състав на следващата година на Бродуей, припомня operationkino.net. „Котките” в момента е на четвърто място в класацията за най-дълго игран мюзикъл (след „Фантомът на Операта”, „Чикаго” и „Цар Лъв”) с почти 7 500 представления.

Любопитно е, че Андрю Лойд Уебър получава благосклонно съгласие лично от Валери Елиът, съпругата на Т. С. Елиът, по чиято поема „Old Possum’s Book of Practical Cats” Уебър създава песните на великолепните, свръхразлични и премъдри котки.

Том Хупър сега ще прави първия пълнометражен филм по този мюзикъл, в ролята и на продуцент, и на режисьор, за Universal Pictures и Working Title (които получиха доста дивиденти от неговия филм „The Danish Girl”). В ролите ще видим поп звездата Тейлър Суифт и класния изпълнител сър Иън Ма-келън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино