Тонове тютюн, алкохол и цигари задържаха при спецакция в Пловдивско

ОДМВР-Варна

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол в Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

В хода на полицейските действия са проверени жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства. Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол.

При извършено претърсване и изземване в жилището на 55- годишен пловдивчанин в ЖК "Тракия", служители на Пето РУ открили 94 стека цигари без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост - от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол.

При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

Вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса. В условията на неотложност е проверен и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години.

По случаите са започнати досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо седем . Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България