Тон нелегални месо и ракия конфискува полицията в Разград от двама съдружници

Половин тон нелегален алкохол разкри и иззе полицията от Разград от два адреса в село Гецово.

Разкрити са незаконни цех за преработка на месо и спиртоварна

Близо 600 кг месо и половин тон алкохол иззеха полицаи от нелегална дейност в разградското село Гецово.

До разкриването на незаконните цехове за месо и алкохол се стигнало след засечено голямо количество наденици, превозвано в микробус „Пежо Боксер”. Бусът бил спрян за проверка към 16,30 часа във вторник в село Ушинци, докато карал стоката към клиенти. Зад волана бил 42-годишният Ю.Й. Вътре били натъпкани 275 кг домашно приготвен суров суджук и 300 кг прясно месо, разфасовано в пакети.

При претърсване в дома на шофьора е открит нелегалният цех, където незаконно, в нарушение на всякакви изисквания, се обработвало месо. До него действала и спиртоварна. В обекта били намерени и 300 литра ракия без документи.

При последвало претърсване на друг адрес в селото, от дома на 40-годишния Н.К., който бил съдружник в нелегалния бизнес, били иззети още 300 литра алкохол.

По първоначална информация съдружниците пласирали стоката си по частни адреси. Имали си клиентела, която зареждали. Към момента няма данни производството им да е влизало в търговската мрежа.

Конфискуваните количества месо и алкохола са предадени за изследвания и експертизи. Не е ясен произходът и вида на месото, влагани в производството, уточниха от полицията. Не се съобщава и колко време са работили нелегалните цех и спиртоварна, но проверката на буса била след проследяване на нелегалната дейност, казаха запознати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България