Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Топлоподаването в Перник е възстановено

Снимка: Архив

В най-студените дни Перник остана без отопление. Термометрите там показаха под -25 градуса. Много са версиите за проблемите в ТЕЦ „Република“ – от аварии на техниката до липса или замръзване на въглища и то в града, който е известен с въглищните си мини и родно място на българския въгледобив.

Топлоподаването вече е възстановено. Вчера от около 20-21 часа подаваме вода с почти нормални параметри, т.е. ние ги повишаваме. Към настоящия момент в града влиза вода с температура около 70 градуса, което вече е в рамките на нормалното, съобщи пред БНТ Любомир Спасов – директор на „Топлофикация – Перник“.

До няколко часа хората трябва да усетят в жилищата си реално топлината. Не очаквам повече проблеми. До вчера сутринта не сме имали проблеми с топлоподаването. Възникна ситуацията от вчера сутринта – замръзнаха въглищата в нашия склад, замръзнаха и машините, с които подаваме въглищата поради много ниските температури. Замръзнаха и лентите, които вървят към котела и машините, каза още директорът на „Топлофикация – Перник“..

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Първо – температурата в стаята ми все още е 14 градуса, топлата вода по-добре изобщо да не я споменавам. Стоя с ботуши и шуба, с грейка под шубата …Били възстановили…Поне още два дни ще се стопля сградата, ако изобщо се случи – минус25 градуса пак се задават. Това са престъпници, трябва да бъдат разследвани и наказани истинските автори на престъплението. И лъжат юнашки пред медиите, за да заглъхне скандалът. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ЗАГЛЪХНЕ – РАЗСЛЕДВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.