От днес започва спиране на парното в София

От днес започва общото спиране на отоплението в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на “Топлофикация София”.

Съгласно изискванията в Общите условия за продажба на топлинна енергия, тази процедура може да започне, ако са изпълнени двете задължителни условия - три последователни дни със средна денонощна температура над 12 градуса и тенденция за затопляне на времето. Към днешна дата посочените условия са изпълнени и “Топлофикация София” обявява край на отоплителен сезон 2016-2017 г.

Служители на дружеството ще се свържат с директорите на детските градини, училищните и болничните заведения, за да се уточни кога да бъде спряно отоплението там.

При желание от страна на клиентите, отоплението в съответната сграда може да остане включено до посочена от тях дата, но не по – късно от 30 април. За тази цел е необходимо да има решение на Общото събрание на етажната собственост. На основание на това решение упълномощено лице подава заявление в обслужващия топлорайон.

От “Топлофикация София” напомнят, че след приключването на отоплителния сезон ще започне кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2016 г. – 30 април 2017 г.

В тази връзка „Топлофикация София” ЕАД призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.

Клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището в тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България