Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Хибридно гласуване предлага ГЕРБ

Харви Уайнстийн е признат за виновен за сексуално посегателство Грозят го до 25 години затвор

„Топлофикация“ излъга софиянци за аварията

Топлофикация-София излъга хиляди софиянци за аварията с магистралния топлопровод, заради която половин София остана в неделя и понеделник без топла вода и парно.

В продължение на 48 часа жителите на осем столични квартала не знаеха защо им е спряно топлоподаването.
На 5 февруари от дружеството обявиха, че е спряна водата и парното само в кварталите Младост“ – 1, 1А, 2, 3 и 4, Студентския град, „Дървеница“ и „Слатина“. Днес обаче се оказа, че без да съобщи официално „Топлофикация“ е спряла топлоподаването и в още 8 квартала на столицата – Лозенец, Дианабад, Изток, Изгрев, Витоша, Яворов, Гео Милев и Ситняково.

В неделя от дружеството заявиха пред медиите, че в „Младост 1“ е пусната топлата вода, но софиянци заляха социалните мрежи с оплаквания, че това не е вярно. Оказа се, че топлата вода в Младост 1, Младост 1А и Младост 3 е пусната едва днес, а в Младост 4 и някои части на Младост 2 топлоподаването все още не е възстановено.
Магистралният топлопровод е на 27-30 г. и това е първата авария по него, заявиха от „Топлофикация София“ пред „Труд“.

Междувременно енергийният министър Николай Павлов обяви, че е поискал обяснения от ръководството на „Топлофикация София“ и на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за авариите. Припомняме , че докато половин София нямаше парно и топла вода, други квартали на столицата пък бяха без ток.

„Спешно от двете дружества се очаква да предоставят информация за вида на авариралите съоръжения, причините за прекъсване на снабдяването, броя на засегнатите клиенти и мерките, предприети от компаниите, за своевременно възстановяване на захранването с електрическа и топлинна енергия“, се казва в съобщението на енергийното министерство.

Ето и последното прессъобщение от Топлофикация София от 16,30 ч.:

„Топлофикация София” ЕАД уведомява своите клиенти, че е възстановено и се нормализира топлоподаването към ж.к. „Младост“-1, 1А, 2, 3 и 4 и кв. „Дървеница“. Все още са възможни временни колебания в кварталите „Младост”- 2 и 4, „Дървеница”, „Витоша”, „Яворов”.
Без топлоподаване за сега остават кварталите „Гео Милев”, „Слатина” и „Ситняково”, както и част от ж. к „Дружба”-1 в района на ул. „Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Брюксел“ и блокове №№ 417, 418, 419 в ж.к. „Дружба”- 2. Продължава работата за отстраняване на аварията и цялостно възстановяване на топлоподаването..
Възстановено е подаването към кварталите „Иван Асен ІІ” и „Подуене център”, където са възможни също временни колебания. Топлоподаването към кварталите „Редута”, „Студентски град”, „Лозенец”, „Дианабад” е в процес на възстановяване.
„Топлофикация София“ ЕАД поднася извинения на засегнатите клиенти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (44)

 1. Евроатлантическа мизерия

 2. Ааама тез наивници- ссооофияаааанци… Цял живот не са разбрали,, та Едваа, сега, заа 48 часа, ще разберат ли? Ни ко га……….

 3. ама тез наивници- Сооофианции, Цяял живот не разбраха /и няма да разберат/ Кой Ги е лъдал и ограбвал…Те само не знаят да се трудят

  1. Ам добре че бяхте вий да дойдити от сиелата за да поработити и да ни покажити как са работи!

 4. „Гео Милев“ още е без парно и очевидно няма никакви изгледи да го пуснат скоро.

 5. Политиханците така “ръководят“:) Интересно дали у техните къщета е имало топло, водичка, ток и други луксита:) Когато топлото и природните ресурси се национализират ще стане по-добре. Поне ще бъдат по-нормални цените. А разбира се сега очакваме големи глоби и наказания за виновниците и лъжлювците. И имената им..

 6. Защо още вчера не казахте, че ще ни държите няколко дни без парно в „Лозенец“?До преди 4 часа въобще не споменавахте дори, че кварталът е без топлоподаване?

 7. Всъщност вече и в Дружба 2 няма парно и топла вода….

 8. Четем написаното от колегите и не вярваме на очите си:( невроятно нещо става:( и сме 21 век. Такова нещо не сме чули да се “произвежда“ в нито една държава….а и преди 89 год, в България въпреки някои спирания и проблеми, се знаеше за колко часа, кога защо. Предупреждаваха ни. Подобно е и в Канада. Ако се спира ток или вода се пише на входа предварително, ако има неочаквана авария се съобщава как върви работата по възстановяване и отстраняване на повредите и хората се преместват в отоплени места, ако се наложи..Не е идеално, но това в София е ужас невероятен.. мрак в тъмнината студа. Ноо за дебелите сметки са първи и непрекъснато качват ли качват:(

 9. Още вчера един недоносляк-шеф на топлофикация съобщи че аварията е отстранена.Като го гледах ми идваше да счупя телевизора но пък трябваше да купувам нов.А иначе ни се извиняват за създаденото неудобство.Простаци.

 10. Лозенец, 7:30 – топлата вода отново е спряна!

 11. Какво да се прави такива са кадрите на ГЕРБ!

  1. стига с тоя ГЕРБ бе, болшевистки трол. Стига плакали и ревали, ту тоя виновен, ту оня крал. Топлофикация София е безнадежна като структура и организация, ако ще не само твоите стари другари да дойдат на власт а и марсианци няма да я оправят.

 12. В Младост 2 все още няма топла вода, а телефоните на аварийна служба непрекъснато дават заето.

 13. Никакво парно и топла вода в Младост2, ама тия пари дето топлофикация скубе от клиентите си и трупа огромни печалби,да дава част от тях за топлопреносната мрежа! Каква е тая глупост-„съоръженията били на 25-30 години“, т.е взехте ги от бай Тошо наготово и сега само гушите печалби,то не бе мародерство…

 14. В Младост 4 ,блок 401 няма парно и топла вода все още 07.02.2017 г. в 8.30 сутринта .

 15. Най-добрата услуга от Топло-не фикация,а Фикция,е липсата на такава.Те те „топлят“ с обирджийските си сметки и през…лятото.Феодално-крепостно дружество с монополни привилегии и лобисти „честни“ да не вярваш законотворци в нашата Мента…С някакви измислени от тях“единици“,които били относителни,това не е киловатчас или кубик вода,,с измислена от тях нова математика на обиране

 16. НЕ САМО ПОСОЧЕНИТЕ КВАРТАЛИ НА СОФИЯ СА БЕЗ ПАРНО И ТОПЛА ВОДА?
  ОТ 06.02.2017г. В КВАРТАЛ НАДЕЖДА БЛ.122 СЪЩО НЯМА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА.
  ТОВА ПРОДЪЖАВА И КЪМ МОМЕНТА 07.02.2017г.
  НА САЙТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ЗА ТОЗИ КВАРТАЛ НЕ СЕ ДАВА ИНФОРМАЦИЯ.
  НА ПОСОЧЕНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НИКОЙ НЕ СЕ ОБАЖДА.

 17. В Младост 2 бл 207 също няма парно и топла вода. В понеделник преди обяд дойде за няколко часа и от 11ч на понеделник да днес пак няма

 18. В Яворов няма парно и топла вода от неделя и все още няма . Отопляваме се с духалки и се мием като затопляме водата с бързоварче .

 19. В Младост 4 още няма топла вода и парно.

 20. На 07.02.2017 г. в Младост 2, бл.283 все още няма топлоподаване. КОГО ЛЪЖЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ. Това би било немислимо в една Нормална Държава, каквато България НЕ Е!!!

 21. Това се случва в в 21 век да топлим вода тенджери

 22. в младост 4 все още няма какво става спрете да лъжете хората !

 23. никой не казва точно какво се случва и колко време няма да има вода излъгахте за вчера излъгахте и за онзи ден стига вече

 24. Рашев
  07.02.2017 в 18:00 часа
  От неделя 05. 07. 2017 някъде около 20 часа в Слатина блок 43,както и в околните блокове,няма парно и топла вода.След оноло 2 часа стават 48 часа без топлоподаване.На изборите с две ръце ще гласувам за г-жа Фандъкова и г-н Б.Б.

 25. Три дни – три лъжи по телевизията от шефовете на Топлофикация!!!!В Дружба1 , Гео Милев ,Младост,Студентски град няма парно и топла вода,въпреки техните лъжи.Кой ще ни компенсира за лекарствата и разходите за закупуване на електроуреди и за ток.

 26. В Младост 4 няма парно и топла вода вече трети ден! Мълчат и лъжат че са го пуснали!Безобразие!

 27. На 07.02.2017 22:40 в Младост 4 бл. 435 все още няма парно и топла вода !!!

 28. Ква топла вода и парно бе.Глезотии.Стига сме мрънкали.Всичко е цъфнало и вързало в тази държава.Ние сме виновни,че сме се родили тука.Но да не се предаваме идват нови избори.Ша са оправим га пръдне гугутка.

 29. БОЛНИЦА ВИТА-ПОДУЕНЕ ЦЕНТЪР-НЯМА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА

 30. От неделя в Лозенец, ул.Бигла няма парно и топло вода до момента-08.02.2017,13 ч.15 мин.
  Пълна мъгла в информацията от Топлофикация.Даже не се споменава кв.Лозенец

 31. Лъжат, наглите мръсници! В Гео Милев от неделя няма нито парно, нито топла вода!

 32. Когда включат это грёбанное отопление????????????????

 33. Сега като източиме няколко стотин хиляди литра студена вода през топлите водомери доде дойде топла и после като си я платиме като за топла тогава ще видите как боклуците освен всичко ще са и на печалба….

 34. Лозенец ул“Якубица“няма парно и топла вода от неделя.Изроди долни! Даже не съобщават за Лозенец.

 35. 09.02.2017 г., 08:20 ч. в ж.к. „Младост 1А“ все още няма нито парно, нито топла. Докога?! Какво се случва?

 36. “ Каква е тая глупост-„съоръженията били на 25-30 години“, т.е взехте ги от бай Тошо наготово и сега само гушите печалби,то не бе мародерство…“ E, това е голата истина и Денчев си я каза точно:) Браво! Но то не е само туй готованство. Те много парета гушнаха наготово и без да плащат. Те никога не плащат и не са свикнали. те знаят само да ВЗИМАТ:))) Паретата вместо да се дават за ремонт, се дават за премийки, бонусчета, пътешествия и пр. хубости. А и щом за издържали 25-30 г без ремонти/поддръжки значи тръбетата на Tато са били действително яки:) Жалко за болните, за дечицата, в детските градини също нямало:(, за възрастните и изобщо за целия Народ – при минус 6 С без топло, ток и топла вода:( Ако некой има бебе? Какво прави?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.