"Топлофикация София": Отоплителният период ще продължи малко по-дълго

Границите на отоплителния сезон са записани в нормативната уредба и те са от 1 октомври до 30 април. Това заяви говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова по България Он Ер.

Тя припомни, че спирането на отоплението става, когато са на лице следните условия - да има три последователни дни със средната температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Също така поясни, че към момента обаче нито едно от тези две условия не е получено.

"Искам да успокоя клиентите, че има възможност, ако пожелае една сграда предварително да спре отоплението, да подаде заявление в съответния топлорайон и това заявление да бъде подкрепено с решение на етажната собственост", сподели в "България сутрин" Павлова.

Тя допълни, че към момента има само няколко сгради, които са пожелали да им бъде спряно отоплението. И това са основно офиси и училища.

Говорителят на "Топлофикация София" изрази мнение, че тази година април месец е по-студен от предходната година и затова отоплителния период ще продължи малко по-дълго.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България