Топлофикация София ще компенсира останалите без парно заради авариите

Условието е да не са имали отопление поне 48 часа

От вторник следобед хиляди жители на София, които живеят в централната част, нямат парно и топла вода заради серия от аварии.

Днес от "Топлофикация" - София обещаха, че за тези граждани, които не получават услугите им вече повече от 48 часа, ще има финансово обезщетение, съобщи БНТ.

Междувременно снощи са възникнали аварии в още два района на София.

На улица "Отец Паисий" все още възстановяват пътя, след като вторник следобед имаше авария на главен топлопровод, която остави около 1000 абонатни станции без топла вода в центъра на София. Четири дни по-късно същият тръбопровод се пука на друго място. Така двете аварии се застъпват, като новата дори е на същата улица. Тя станала снощи към 19,15 ч.

Същата нощ повреда е възникнала и в Зона Б5, където са засегнати 25 сгради. А на сутринта се появила и трета авария - в квартал "Лозенец". Там е имало пробив на две места. Така тази сутрин 3 централни района на София с около 1100 абонатни станции осъмват без топла вода.

Към обяд аварията в Зона Б5 е овладяна напълно, а в Лозенец проблем има с още около 30 станции. В най-централната част на София повредата все още не е отстранена.

"Ние сме задължени да дадем на нашите клиенти обезщетение в размер на недоставената топлинна енергия след 48-ия час", обясни Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация - София". Обезщетението автоматично ще бъде зачислено в следващите сметки на клиентите.

Освен това, от "Топлофикация" обещават и ремонти още преди да се стигне до следваща серия от аварии.

"Ще се потърси начини за подмяна на най-остарелите, най-често авариращите части. Топлопреносната мрежа е полагана през 60/70-те години на миналия век. Извършвана е рехабилитация през 80-те години", каза Елизабет Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България