Явор Божанков, БСП: Очакваме от АПИ ангажимент за скоростна връзка Горна Оряховица – АМ „Русе-Велико Търново“

Столичната полиция издирва Веселин Павлов Овчаров 54-годишният мъж е в неизвестност от 20 декември 2017 г, когато е напуснал дома си

ГДБОП разби престъпна група, занимавала се с имотни измами в Стара Загора

Цветанов обсъди с Щефан Майер (ХДС/ХСС) възможностите за парламентарен контрол над дейността на Европол

Шофьорка пострада, колата й се преобърна на завой

Българка, възпитаничка на АУБ, е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Крадци отмъкнаха арматурно табло от кола

Главното мюфтийство: Истанбулската конвенция не е привилегия за българските мюсюлмани

Екатерина Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Сезират прокуратурата за лъвчетата от Разград, готвели изнасянето им без знанието на Общината

Лавров: Русия я обвиняват за всичко в света, Сърбия – за всичко на Балканите

Двама членове на „Пуси райът“ поискаха убежище в Швеция

Откриха труп на мъж в напоителен канал край пловдивското село Марково

Министър Димов в Европарламента: В Пирин България не нарушава европейското законодателство

Тома Биков: Ако президентът Радев иска политическа криза, да го заяви ясно

Топящ се сняг срути окачения таван на читалището в Сопот

Окаченият таван на репетиционната зала на читалище „Иван Вазов – 1871 г.“ в Сопот се срути под напора на обилно топящия се сняг, който проби компрометирания покрив на сградата край родната къща на великия писател. Неизползваема е и залата за провеждане на постановки заради наводнена сцена. „Първоначално започнаха течове в залата, където тренират танцьорите от местните състави. След това започнаха да се къртят парчета от окачения таван, но за щастие всичко се размина без пострадали и инциденти“, коментира Диана Недкова, секретар на читалището.

Заради опасност от късо съединение от мократа електрическа инсталация и влажни стени достъпът до залите временно е прекратен, докато градската управа не намери решение на проблема с протеклия покрив на читалището. Това обаче ще стане едва след приемането на общинския бюджет за 2017 г., в който ще бъдат планирани средства за ремонт, каквито кметът Деян Дойнов поиска от местния парламент още през август 2016 г., но тогава сопотските старейшини отказаха да отпуснат 50 000 лева. Тази сума е 10 пъти по-малка от похарчените през 2009 г. 500 000 лв. за ремонт и изолация на покрива на читалището, който обаче се оказа, че не е извършен качествено, защото скоро след това изби мухъл и протекоха стените на библиотеката и се наложи да се бракуват стотици книги. Вместо да гласуват 50 000 лв. за нов ремонт, общинските съветници в Сопот решиха да сезират Районната прокуратура в Карлово за некачествено извършената работа при предишния през 2009 г. „Години наред нямаше да имаме проблеми, ако бяхме ремонтирали покрива през септември 2016 г. и бяхме спрели течовете още тогава“, твърди кметът Деян Дойнов.

Най-голямата общинска сграда в Сопот е на път да пусне окончателно кепенците, тъй като има предписания от Пожарната и Регионалната здравна инспекция, че е опасна за ползване, ако не бъде спешно и качествено отремонтирана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.