Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Топящ се сняг срути окачения таван на читалището в Сопот

Окаченият таван на репетиционната зала на читалище „Иван Вазов – 1871 г.“ в Сопот се срути под напора на обилно топящия се сняг, който проби компрометирания покрив на сградата край родната къща на великия писател. Неизползваема е и залата за провеждане на постановки заради наводнена сцена. „Първоначално започнаха течове в залата, където тренират танцьорите от местните състави. След това започнаха да се къртят парчета от окачения таван, но за щастие всичко се размина без пострадали и инциденти“, коментира Диана Недкова, секретар на читалището.

Заради опасност от късо съединение от мократа електрическа инсталация и влажни стени достъпът до залите временно е прекратен, докато градската управа не намери решение на проблема с протеклия покрив на читалището. Това обаче ще стане едва след приемането на общинския бюджет за 2017 г., в който ще бъдат планирани средства за ремонт, каквито кметът Деян Дойнов поиска от местния парламент още през август 2016 г., но тогава сопотските старейшини отказаха да отпуснат 50 000 лева. Тази сума е 10 пъти по-малка от похарчените през 2009 г. 500 000 лв. за ремонт и изолация на покрива на читалището, който обаче се оказа, че не е извършен качествено, защото скоро след това изби мухъл и протекоха стените на библиотеката и се наложи да се бракуват стотици книги. Вместо да гласуват 50 000 лв. за нов ремонт, общинските съветници в Сопот решиха да сезират Районната прокуратура в Карлово за некачествено извършената работа при предишния през 2009 г. „Години наред нямаше да имаме проблеми, ако бяхме ремонтирали покрива през септември 2016 г. и бяхме спрели течовете още тогава“, твърди кметът Деян Дойнов.

Най-голямата общинска сграда в Сопот е на път да пусне окончателно кепенците, тъй като има предписания от Пожарната и Регионалната здравна инспекция, че е опасна за ползване, ако не бъде спешно и качествено отремонтирана.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.