На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Топ куратори от “Вроцлав 2016” споделят своя опит с “Пловдив 2019”

Само 5 дни преди официалната церемония по закриване на годината, в която Вроцлав бе Европейска столица на културата, в Пловдив пристигат двама куратори на проекти, избрани и включени в официалната програма на полския град.

Рафал Кожински и Наталия Ромашкан ще представят своя професионален поглед, замисъл и подход и ще споделят реалния процес, свързващ идейния проект и осъществяването на събитие в рамките на Европейска столица на културата. Рафал Кожински ще представи проектите “Коалиция на градовете” и “Лвовски месец”, на които е координатор, а Наталия Ромашкан ще промотира пред пловдивчани “WUWA” и “Вроцлав – през задния вход”.

Това ще стане на 13 декември (вторник) от 18 часа в голямата конферентна зала на Градския дом на културата “Борис Христов”, а съорганизатори на събитието “Вроцлав 2016 – реалните примери от една успешна Европейска столица на културата” са Полският институт в София и Фондация “Пловдив 2019”.

Рафал Кожински има огромен опит като творец и изследовател на градската среда. Работата му е свързана с интерпретирането и развитието на културния облик на населеното място и културните кодове на Източна и Западна Европа. Представител на Люблин, един от градовете достигнали до втория етап в надпреварата за европейска столица на културата, Кожински иницира иновативния проект “Коалиция на градовете 2016”, посветен на създаването на форма на сътрудничество между градовете кандидати за ЕСК в страната си.

В рамките на официалната програма на “Вроцлав 2016” е автор и реализатор на проекта “Лвовски месец”.
Наталия Ромашкан е абсолвент по културология на интердисциплинарните индивидуални хуманитарни изследвания във Вроцлавския университет. Занимава се с обучение, социална и културна анимация и е участник в създаването на авторския образователен и художествен проект “3D – Дизайн за деца” в галерия “Дизайн – BWA” във Вроцлав. Ръководи проекта “Вроцлав – през задния вход”, част от програмата за визуални и site-specific изкуства на Европейска столица на културата Вроцлав 2016.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.