Топ фотограф идва у нас

Автопортрет на Олаф от серията му “Клоуни”

Изложбата му е от8 септември до 19 октомври в НХГ

Световният майстор на обектива е гост на Mtel Media Masters‘2016

Световноизвестният фотограф Ървин Олаф е гостът на Mtel Media Masters‘2016. Той ще участва в церемонията на едноименния журналистически конкурс на 18 октомври.

Гостуването на Олаф е по покана на Мтел и “Фотофабрика” и ще бъде предшествано от негова изложба от 8 септември до 19 октомври в Националната галерия.

Определяният като “модерен демон” на световната съвременна фотография, Ървин Олаф е холандски многостранен артист, един от най-известните и разпознаваеми творци на съвременното визуално изкуство. Завършил е журналистика в Утрехт. Първата си фотографска награда печели през 1988 г., когато и дебютира на международната арт сцена. Името му се свързва с рекламни кампании за Levi’s, Microsoft и Nokia. Работил е за Vogue и The New York Times.

През тази година негови творби са показвани в две големи изложби в Испания и в Русия, а на 8 септември негова експозиция ще бъде открита в Националната галерия в София. Тя е част от програмата на фестивала “Фотофабрика” и е организирана с подкрепата на Мтел. Експозицията включва четири от най-емоционалните серии на световноизвестния фотограф - “Мъка”, “Черни”, “Здрач”, “Изгрев” (Grief, Blacks, Dusk, Dawn).

Коментари

Задължително поле