Тошко Йорданов след консултациите при Радев: Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете за кабинет са добри

По основните приоритети, които ние имаме и които президентът смята за важни, нямаме разминавания. По мое разбиране по декларациите от останалите политически партии – ДБ, "Изправи се БГ! Ние идваме!", до голяма степен БСП, както и ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти.

Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри.
Според това как ще протекат консултациите, ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или ще има кабинет.

Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след консултациите при президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

Не търсим подкрепа от останалите политически партии, ще говорим на практична основа, отговорността за представяне на кабинет е наша, съставът на евентуалния МС също е наша отговорност, защото ние нямаме коалиционни партньори, ще има основни посоки, изтъкна Йорданов.

Партньор означава да сте с коалиция с някого, ние в коалиция с партии няма да влезем, ще проведем разговори и ще изложим нашите виждания кои са приоритетите пред страната, ако другите партии сметнат, че те покриват техните приоритети до някаква степен, ще преценят дали да подкрепят кабинета или не, каза още председателят на ПГ на ИТН.

https://www.facebook.com/btvnews/videos/4125151850924997
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика