Тошко Йорданов съзира политическа намеса в КС

Кадър: NOVA

„Очакваме решението на КС. Въпросът е, че изтече информация, която, ако е вярна, ще имаме прекрасно доказателство за поредния уж независим орган, завладян от политическата класа. Че евентуално решението ще бъде 6 на 6 гласа по отношение на служебния кабинет и отпадане на промените, свързани с т.нар. „съдебна реформа“. 
Това коментира в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група 
на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Запитан кой точно се меси според него в работата на магистратите, Йорданов бе иронично-критичен. „Е, много е сложен този въпрос... И двамата (Десислава Атанасова и Борислав Белазелков – бел.ред.) са брутални политически номинации“, каза той. И призова Десислава Атанасова, ако „има морал“ да си даде отвод и да не решава относно промените във върховния закон, на които бе вносител в предишния парламент, докато беше депутат. 

„ППДБ няма да получат нищо, защото ще отпаднат всички промени по отношение на съдебната система. И с техните гласчета получават тежка подигравка и унижение от ГЕРБ и ДПС. И както винаги съм казвал – юридическият им капацитет е равен на -10“, остър бе към „добрите сили“ народният представител. 

По темата с взривовете на Гара Елин Пелин, Тошко Йорданов подчерта, че основният проблем е бил в това, че държавата няма адекватни институции и служби, които да реагират на подобни бедствени ситуации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика