Травма в глезена вади Григор от корта

Григор Димитров ще прекара известно време извън корта заради травма в глезена. Българският тенисист беше обявил натоварена програма за есента с идеята да защити точките за ранглистата, които има от миналата година, но плановете му се провалиха. Той отпадна още във втория кръг на турнира от категорията „АТП 500“ в Пекин, а вчера стана ясно, че болките го вадят от „Мастърс“-а в Шанхай идната седмица. Организаторите обявиха, че на негово място в основната схема влиза Андреас Сепи (Италия). Все още не е ясно дали Димитров ще успее да се вдигне за надпреварата в Стокхолм седмица по-късно.

Отсъствието на Григор ще нанесе нов удар по позициите му в ранглистата. Той ще отстъпи едно място и вече ще е 9-и в новото издание на класацията в понеделник, след като Кевин Андерсън (ЮАР) се класира за четвъртфиналите в Токио. Родният ас обаче има да защитава 180 точки в Шанхай, което може да му струва още места.

Така Димитров почти сигурно ще пропусне АТП финалите в Лондон и няма да има възможност да защитата титлата си от преди година, с което ще загуби още 1500 точки. Иначе Григор е заявил още турнирите във Виена и „Мастърс“-а в Париж, но участието му остава под въпрос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт